Twitter îi suspendă contul unui comediant pentru că l-a imitat pe Elon Musk

S-ar părea că libertatea de exprimare pentru care militează miliardarul se limitează până la persoana sa. Utilizatorii care îşi însuşesc numele lui Musk sau care fac numere de comedie pe seama miliardarului sunt excluşi automat de pe platformă, inclusiv cei care au plătit abonamentul lunar de 8 dolari şi care au specificat că practică parodii.

1208 afișări
Imaginea articolului Twitter îi suspendă contul unui comediant pentru că l-a imitat pe Elon Musk

Sursa Foto - Twitter

Elon Musk a suspendat contul de Twitter al unui comediant american care "l-ar fi interpretat prin însuşirea numelui său, fără a semnala că făcea parodie". 

Noul proprietar al Twitter a anunţat suspendarea imediată a conturilor utilizatorilor care se pretind a fi alte persoane.

Mişcarea a dus la eliminarea unui cont cu numele de „Elon Musk” deţinut de comedianta şi actriţa americană Kathy Griffin, care şi-a schimbat numele contului pentru a-l interpreta pe directorul executiv al Tesla şi actualul "Chief Twit"....sau mai nou, "Twitter Complaint Hotline Operator". 

Musk a scris pe Twitter: „Orice utilizator de Twitter care uzurpă identitatea unei persoane fără a specifica în mod clar că este o „parodie” va fi suspendat definitiv”.

El a adăugat că nu va exista „nicio avertizare” înainte ca suspendările să fie impuse şi că orice schimbare a numelui ar duce la pierderea bifei albastre pentru care fiecare utilizator trebuie să plătească 8 dolari pentru abonamentul lunar.

Griffin a scris pe Twitter despre alegerile intermediare din SUA sub numele lui Elon Musk: „După multe discuţii însufleţite cu femeile din viaţa mea, am decis că votul cu albastru este corect (sunt şi femei sexy, de altfel) #VoteBlueToProtectWomen”.

Musk a postat imediat pe Twitter, spunând că Griffin a fost suspendat definitiv pentru că „a uzurpat identitatea altei persoane”, dar şi-ar putea recupera contul pentru 8 dolari.

Musk a spus că regula parodiei va fi o condiţie pentru înscrierea la serviciul de abonament reînnoit al platformei, Blue Twitter. Utilizatorii care plătesc 7,99 dolari pe lună pentru serviciu vor primi o bifă albastră, precum şi posibilitatea de a posta videoclipuri mai lungi şi de a fi scutiţi de jumătate din reclame. Duminică seara, mai multe conturi care şi-au schimbat numele în Elon Musk au fost suspendate sau plasate în spatele unui semn de avertizare. 

Bănuiesc că nu TOŢI moderatorii de conţinut au fost concediaţi? Lol”, a glumit Griffin după aceea pe Mastodon, o platformă alternativă de socializare unde şi-a creat un cont săptămâna trecută.

Musk a promis că utilizatorii vor putea parodia dacă conturile acestora ar fi marcate în mod clar ca atare, o reformulare a politicii existente a Twitter,

Dar unii utilizatori au fost excluşi de pe platformă în ciuda faptului că şi-au etichetat explicit noile conturi pentru a face parodii la adresa proprietarului companiei: un utilizator, care avea contul verificat şi şi-a schimbat numele în Elon Musk (Parody), a fost blocat automat. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici