10 milioane de dolari, strânşi la Cannes pentru cercetările asupra maladiei SIDA

Actriţa Sharon Stone a strâns 10 milioane de dolari (6,4 milioane de euro), joi, la Mougins, în timpul tradiţionalei gale caritabile organizate în timpul Festivalului de Film de la Cannes de amfAR, fundaţia americană de luptă împotriva maladiei SIDA patronată de Elizabeth Taylor.

25 afișări
Imaginea articolului 10 milioane de dolari, strânşi la Cannes pentru cercetările asupra maladiei SIDA

10 milioane de dolari, strânşi la Cannes pentru cercetările asupra maladiei SIDA (Imagine: Mediafax Foto)

Invitata de onoare a galei din 2008 a fost cântăreaţa americană Madonna.

Numeroase personalităţi din cinema, muzică, modă şi media au răspuns apelului făcut de amfAR pentru cea de-a 15-a gală "Cinema împotriva SIDA", unul dintre principalele evenimente caritabile din Europa.

Au fost prezenţi, printre alţii, membri ai juriului Festivalului de la Cannes, printre care s-au numărat Natalie Portman şi Jeanne Balibar, cântăreţii Puff Daddy şi Mary J. Blige, creatorii de modă Donatella Versace, Roberto Cavalli şi Valentino, actorii Elizabeth Hurley, Dennis Hopper, Michelle Yeoh, Diane Kruger, Milla Jovovitch, Christian Slater, producătorul Harvey Weinstein, scriitorul Paulo Coelho şi patronul Ferrari, Jean Todt.

Sharon Stone  şi-a reluat rolul de comisar de licitaţie, după ce i-a mobilizat pe cei 720 de invitaţi amintind că în lume moare câte un copil în fiecare minut din cauza maladiei SIDA. Actriţa a mai anunţat crearea unei filiale pediatrice în cadrul amfAR.

Madonna, care a proiectat fragmente din documentarul său despre ravagiile produse de SIDA în Malawi, prezentat în afara competiţiei la Festivalul de la Cannes, a scos la licitaţie una dintre chitarele sale şi două recitaluri private.

Ea a obţinut pentru amfAR suma de 650.000 de euro. Cântăreaţa şi-a decepţionat, însă, publicul pentru că nu a cântat în timpul galei aşa cum au făcut-o de-a lungul timpului alţi invitaţi speciali, precum Liza Minelli, Kylie Minogue şi Elton John.

Sharon Stone  a obţinut 500.000 de euro pentru automobilul său Porsche 911 scos la licitaţie. O poşetă Chanel creată special de Karl Lagerfeld şi în care Madonna a pus un ruj de buze, o batistă cu amprentele buzelor ei şi o pereche de cercei a fost vândută pentru suma de 300.000 de euro.

O masă de zece persoane la gala amfAR a costat între 40.000 şi 150.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici