3 semne că relaţia ta se destramă, potrivit unui terapeut

Toate relaţiile trec din când în când prin momente dificile. Dar dacă o relaţie trece prin prea multe momente nefaste, poate fi greu de salvat. Un terapeut a împărtăşit trei moduri de a afla dacă relaţia ta ar putea eşua.

1923 afișări
Imaginea articolului 3 semne că relaţia ta se destramă, potrivit unui terapeut

3 semne că relaţia ta se destramă, potrivit unui terapeut

Aldrich Chan, terapeut şi neuropsiholog, dezvăluie pentru Business Insider factorii care pot indica o criză în relaţie.

1. Îţi critică caracterul

Este normal să simţi frustrare sau enervare faţă de partenerul tău din când în când. Dar dacă tu sau partenerul tău răspundeţi în mod repetat la aceste sentimente negative prin atacarea caracterului celeilalte persoane, acest lucru ar putea afecta iremediabil legătura voastră.

Dacă, atunci când tu şi partenerul tău vă certaţi, conversaţia se transformă în mod regulat în remarci jignitoare sau replici sarcastice, aceasta poate duce la o distanţă emoţională între parteneri sau la resentimente.

2. Tace în momentele dificile

În timpul certurilor aprinse, unele persoane se pot simţi copleşite şi pot avea nevoie de o pauză pentru a-şi procesa emoţiile înainte de a găsi o soluţie cu partenerul lor. Este normal, şi chiar util, să ceri spaţiu pentru a face acest lucru.

Dar dacă cineva tace fără să comunice nevoia de a face acest lucru mai întâi şi îi oferă partenerului său doar tăcere, ar putea fi un semn că relaţia nu funcţionează.

Acest comportament, denumit adesea "obstrucţionism", poate eroda încrederea şi conexiunea, deoarece îl lasă pe celălalt partener să se simtă nesigur în timpul unui moment important de tensiune.

3. Vă simţiţi dezinteresat de îmbunătăţirea legăturii voastre

Toată lumea o dă în bară în relaţii, din când în când, reaprinzând accidental o ceartă pentru că nu s-a calmat suficient sau uitând să programeze o întâlnire pentru că a fost ocupată cu munca.

Dar dacă tu sau partenerul tău consideraţi că nu mai aveţi energia sau interesul de a face conexiunea mai puternică şi mai durabilă, ar putea fi momentul să puneţi capăt relaţiei.

Dacă ai încercat de mai multe ori să comunici cu partenerul tău într-un mod clar şi concis - şi poate chiar ai schimbat unele lucruri pentru partenerul tău - dar acesta pare să se împotrivească tuturor încercărilor tale, atunci este un semn că nu funcţionează.

Într-o dinamică sănătoasă, partenerii îşi cer scuze pentru greşeli şi se străduiesc să investească în practici de consolidare a relaţiei, potrivit lui Chan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici