A doua nuntă regală a Marii Britanii: Zara Phillips, cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a, s-a căsătorit - FOTO

Zara Phillips, cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a, şi jucătorul de rugby Mike Tindall s-au căsătorit sâmbătă după-amiază într-o ceremonie oficiată la Edinburgh, în Scoţia, informează BBC News Online.

2787 afișări
Imaginea articolului A doua nuntă regală a Marii Britanii: Zara Phillips, cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a, s-a căsătorit - FOTO

A doua nuntă regală a Marii Britanii: Zara Phillips, cea mai mare dintre nepoatele reginei Elizabeth a II-a, s-a căsătorit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Zara Phillips, a 13-a în ordinea de succesiune la tron, a ajuns la nuntă cu cinci minute întârziere şi le-a zâmbit îndelung fotografilor şi admiratorilor care o aşteptau în apropiere de Canongate Kirk. Situată în cartierul istoric din Edinburgh, această biserică cu ziduri pictate în alb şi albastru, de dimensiuni modeste, este sediul parohiei oficiale de pe domeniul pe care Elizabeth a II-a îl deţine în Scoţia.

Uşile Canongate Kirk au fost închise pentru presă şi public, însă sute de admiratori au asistat la venirea şi plecarea de la biserică a familiei regale.

Mireasa în vârstă de 30 de ani a arătat impresionant într-o rochie de culoarea fildeşului, cu trenă scurtă. Rochia a fost semnată de designerul Stewart Parvin, potrivit purtătorului de cuvânt al nepoatei reginei Marii Britanii.

La rochia de mireasă, Zara Phillips a asortat o diademă şi un voal alb din mătase. Totodată, în buchetul purtat de mireasă au predominat calele albe.

De cealaltă parte, mirele Mike Tindall, în vârstă de 32 de ani, nu a purtat kilt, aşa cum anticipaseră mai mulţi comentatori ai evenimentului, ci un morning coat, cu jachetă neagră şi pantaloni gri.

La ceremonia, care nu s-a dorit a fi o altă "nuntă a secolului" - expresia cu care a fost descrisă în toată presa internaţională nunta dintre William şi Kate - au participat familiile şi apropiaţii cuplului.

Astfel, printre invitaţii la ceremonia care s-a întins pe o durată de circa 45 de minute s-au numărat regina Elizabeth a II-a şi ducele de Edinburgh, prinţesa Anne (mama Zarei) şi căpitanul Mark Phillips (tatăl miresei), prinţul Charles şi soţia lui, Camilla Parker-Bowles, Catherine, ducesa de Cambridge, şi soţul ei William, ducele de Cambridge, dar şi prinţul Harry. Totodată, printre invitaţii mirelui la ceremonie s-au numărat şi unii dintre cei mai cunoscuţi jucători de rugby din Marea Britanie.

Prinţesa Anne, mama miresei, a fost printre primii membri ai familiei regale care au sosit la biserică, purtând o jachetă cu imprimeu floral şi o fustă portocalie plisată.

Ducesa de Cambridge, despre care se credea că va atrage atenţia publicului chiar mai mult decât mireasa, a purtat o ţinută ivorie din jacard şi o pălărie accesorizată cu flori.

Prinţul Charles a optat pentru un costum gri, în timp ce soţia sa, Camilla Parker-Bowles, a purtat o ţinută de culoarea mentei şi o pălărie extravagantă.

Regina Elizabeth a II-a a fost ultimul invitat care a sosit la ceremonie şi a purtat o ţinută de culoarea piersicii, la care a asortat o pălărie în aceeaşi nuanţă.

Domnişoarele de onoare de la nuntă au purat rochii bleu deschis, în timp ce prinţesa Beatrice a ales o ţinută în nuanţe electrice de albastru, iar sora sa, prinţesa Eugenie, a purtat o rochie maro şi o jachetă crem.

După ceremonie, la ieşirea din biserică, Zara Phillips şi soţul ei, Mike Tindall, s-au îmbrăţişat tandru şi s-au sărutat. Ulterior, Zara şi Mike s-au îndreptat spre Holyrood House, pentru o recepţie privată. Şi înaintea nunţii, vineri seara, cuplul a găzduit tot o petrecere privată, pe iahtul Britannia.

Pe de altă parte, Zara Phillips a anunţat că după nuntă îşi va păstra numele de famile şi nu îl va lua pe cel al soţului, aşa cum este tradiţia.

Căsătoria Zarei Phillips cu Mike Tindall la Edinburgh marchează prima nuntă regală în ultimii aproape 20 de ani din Scoţia. Cel de-al doilea mariaj al prinţesei Anne, mama Zarei, cu Timothy Laurence a fost precedenta nuntă regală ţinută în Scoţia, în 1992.

Încă dinaintea ceremoniei, Zara Phillips şi Mike Tindall au declarat că nu doresc să organizeze o altă "nuntă a secolului". Diferenţele dintre nunta ei şi cea a ducesei de Cambridge nu se opresc aici. În timp ce Kate, devenită după căsătorie ducesă de Cambridge, este brunetă, docilă şi cuminte, Zara este blondă, independentă şi impetuoasă. Sportivă desăvârşită, campioană de echitaţie, Zara şi-a dorit o ceremonie pe măsura imaginii sale, departe de nunta din basme organizată pe 29 aprilie la Londra pentru viitorul moştenitor al tronului britanic.

"Nunta mea nu va avea nimic de-a face cu cea dintre Kate şi William", a avertizat ea. "Pentru început, vor fi mult mai puţini invitaţi. Va fi mult mai intim, doar câţiva prieteni apropiaţi şi familia", a mai spus Zara Phillips.

Nu au existat nici ceremonia religioasă din maiestuoasa catedrală gotică Westminster, nici trăsura aurită pentru a-i plimba pe cei doi miri prin oraş, nici banchetul rafinat de la Buckingham în onoarea capetelor încoronate de pe planetă: Zara, a 13-a în ordinea de succesiune la tron, s-a căsătorit cu Mike Tindall, un jucător de rugby cu nasul spart şi o alură robustă, la Edinburgh. "E un loc care are o mare semnificaţie pentru amândoi", a declarat înainte de nuntă Zara, care l-a cunoscut în urmă cu şapte ani pe jucătorul de rugby, căpitanul echipei Angliei. Ea trăieşte de doi ani într-o reşedinţă din Gloucestershire, o regiune din sud-vestul Angliei, alături de Mike Tindall, a cărui pasiune pentru sport o împărtăşeşte.

Zara, crescută departe de presiunea şi eticheta de la Palatul Buckingham, a ales să calce pe urmele mamei sale, prinţesa Anne. Fiica reginei Elizabeth a II-a a ales să-şi petreacă a doua lună de miere, cu viceamiralul Timothy Laurence, în Scoţia, departe de camerele jurnaliştilor, după o primă căsătorie intens mediatizată ce a avut loc la Westminster, cu căpitanul Mark Phillips.

Sâmbătă, "doar" câteva sute de invitaţi - comparativ cu cei 1.900 de invitaţi prezenţi la Londra pe 29 aprilie - au participat la ceremonia ce a avut loc la Canongate Kirk.

Totuşi, sosirea în regiune a reginei şi a membrilor familiei regale au atras numeroşi curioşi. Însă evenimentul a fost departe de a suscita efervescenţa mediatică creată de căsătoria fiului cel mare al prinţului Charles, urmărită de sute de jurnalişti, un milion de spectatori londonezi şi două miliarde de telespectatori din lumea întreagă.

Şi rochia de mireasă a Zarei a făcut să curgă mult mai puţină cerneală decât cea a lui Kate, subiectul a numeroase speculaţii timp de luni de zile şi, totodată, articolul vestimentar spre care s-au îndreptat toate privirile în momentul în care ea a ajuns în faţa catedralei Westminster.

Câţiva experţi în domeniu au riscat totuşi să afirme că rochia va fi "tradiţională, însă marcată de personalitatea mai exuberantă" a Zarei Phillips, fosta adolescentă rebelă din familia regală britanică, care, în trecut, purta un piercing în limbă şi era renumită pentru încăpăţânarea ei.

Nunta celor doi a fost totuşi mai fastuoasă comparativ cu logodna. Atunci, ei au purtat ţinute lejere - şapcă şi geacă pentru Zara, pulover pentru logodnicul ei - în faţa casei lor, în zăpadă, într-un contrast total faţă de fotografiile oficiale ale cuplului William-Kate realizate în ziua anunţului logodnei acestora.

Zara Phillips şi Mike Tindall s-au logodit în decembrie 2010.

Mike Tindall, în vârstă de 32 de ani, este jucător de rugby şi a făcut parte din naţionala Angliei care a câştigat Cupa Mondială la rugby din 2003.

Zara Phillips, campioană la echitaţie - aşa cum este şi mama ei, prinţesa Anne -, este a 13-a în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii. Prinţul William este al doilea pe această listă, după tatăl său, prinţul Charles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici