A fost anunţată data când vor avea loc premiile Grammy. Când şi unde se vor decerna cele mai importante trofee din muzică

Gala premiilor Grammy, unele dintre cele mai prestigioase trofee din industria muzicală, va reveni în 2013, pentru al zecelea an consecutiv, la Los Angeles, urmând să aibă loc pe 10 februarie, au anunţat, joi, organizatorii evenimentului.

189 afișări
Imaginea articolului A fost anunţată data când vor avea loc premiile Grammy. Când şi unde se vor decerna cele mai importante trofee din muzică

A fost anunţată data când vor avea loc premiile Grammy. Când şi unde se vor decerna cele mai importante trofee din muzică (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Tradiţionalul concert prin care sunt anunţate nominalizările la premiile Grammy va avea loc tot la Los Angeles, pe 5 decembrie, au precizat într-un comunicat reprezentanţii The Recording Academy, organizaţia care decernează aceste trofee.

Atât concertul prin care vor fi anunţate nominalizările, cât şi gala de decernare a trofeelor - ajunsă la cea de-a 55-a ediţie în 2013 - vor avea loc la Staples Center şi vor fi transmise în direct de postul de televiziune american CBS.

Organizatorii galei Grammy au anunţat, în aprilie 2011, că vor reduce numărul categoriilor de premii de la 109 la 78, începând cu ediţia din 2012, într-o încercare de revizuire capitală a evenimentului, cu scopul de a reduce structura exagerat de "umflată" a acestuia. Ei au spus, totodată, că restructurarea era necesară pentru a menţine "prestigiul celor mai mari premii ce sunt acordate de profesioniştii din industria muzicală".

Numeroase evenimente culturale şi activităţi muzicale au loc în mod tradiţional în săptămâna care precede gala de decernare a premiilor Grammy. Unul dintre aceste evenimente speciale este petrecerea organizată în fiecare an de producătorul muzical Clive Davis cu o seară înainte de gală, marcată însă în acest an de tragica dispariţie a cântăreţei Whitney Houston, care a decedat cu câteva ore înainte de petrecere.

Moartea cântăreţei americane a umbrit şi gala de decernare a trofeelor, iar artista a fost comemorată de Jennifer Hudson, care a interpretat piesa "I Will Always Love You".

Un număr record de 39,9 milioane de telespectatori au urmărit evenimentul, unde a strălucit cântăreaţa britanică Adele, care s-a impus la şase categorii de premii şi a interpretat o versiune emoţionantă a single-ului ei "Rolling In The Deep". Acea evoluţie a marcat revenirea pe scenă a artistei britanice, după operaţia la nivelul coardelor vocale suferită în toamna anului 2011. Adele a fost premiată cu Grammy la categoriile "cel mai bun album" ("21"), "cea mai bună înregistrare" şi "cel mai bun cântec" ("Rolling In the Deep"), dar şi la "cea mai bună interpretare pop solo" ("Someone like you"), "cea mai bună cântăreaţă solo" şi "cel mai bun clip scurt".

Show-ul din 2012 a avut din nou un prezentator - pentru prima dată în ultimii şapte ani - în persoana cântăreţului şi actorului LL Cool J. În timpul evenimentului au mai cântat, printre alţii, Taylor Swift, Bruce Springsteen şi E Street Band, Chris Brown, Coldplay, Rihanna, Bruno Mars, Nicky Minaj şi Foo Fighters. Alicia Keys şi Bonnie Raitt au interpretat piesa "A Sunday Kind of Love" a Ettei James, o altă mare legendă a muzicii care a murit anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici