A fost creată o nouă metodă de a slăbi. Instrumentul împiedică deschiderea gurii mai mult de 2 mm

  • Un instrument de slăbit care foloseşte magneţi pentru a opri oamenii să deschidă gura suficient de mult pentru a mânca alimente solide a fost dezvoltat de oamenii de ştiinţă pentru a combate obezitatea.
  • Dispozitivul, dezvoltat de profesioniştii din domeniul medical din cadrul Universităţii din Otago din Noua Zeelandă şi de oamenii de ştiinţă din Leeds din Marea Britanie, poate fi montat de dentişti şi utilizează componente magnetice cu şuruburi de blocare.
  • Cu toate acestea, metoda a fost criticată online, oamenii comparându-l cu un dispozitiv de tortură medieval.
1106 afișări
Imaginea articolului A fost creată o nouă metodă de a slăbi. Instrumentul împiedică deschiderea gurii mai mult de 2 mm

Sursa foto: Twitter

Universitatea din Otago a scris pe Twitter că este „primul dispozitiv de slăbit din lume” care ajută la combaterea problemei globale de obezitate: un dispozitiv intra-oral care restricţionează o persoană la o dietă lichidă ”, potrivit The Guardian.

Numit DentalSlim Diet Control, dispozitivul permite utilizatorilor să-şi deschidă gura doar 2 mm. Iniţial, a fost testat timp de două săptămâni pe şapte femei obeze, sănătoase, din Dunedin, Noua Zeelandă, cărora li s-a administrat o dietă lichidă cu conţinut scăzut de calorii.

Un articol publicat în British Dental Journal a raportat că grupul de femei a pierdut o cantitate medie de 6,36 kg, însemnând aproximativ 5,1% din greutatea corporală.

Participanţii s-au plâns că dispozitivul este greu de utilizat, provocând disconfort în momentul vorbirii.

Un participant nu a respectat regulile şi a consumat alimente care nu erau indicate, cum ar fi ciocolata topită.

Prof. Paul Brunton de la Universitatea din Otago a declarat că instrumentul a contribuit la stabilirea unor noi obiceiuri care ar putea iniţia procesul de slăbire.

 „Este o alternativă neinvazivă, reversibilă, ieftină şi atractivă la procedurile chirurgicale”, a spus acesta.

DentalSlim Diet Control a primit critici online, oamenii de pe Twitter spunând: „Nu aveţi nevoie de acest dispozitiv de tortură pentru a urma o dietă lichidă”.

„Pentru a clarifica, intenţia dispozitivului nu este concepută ca un instrument de pierdere în greutate rapid sau pe termen lung. Mai degrabă, se urmăreşte să ajute persoanele care trebuie să fie supuse unei intervenţii chirurgicale şi care nu pot fi supuse intervenţiei chirurgicale până când nu au slăbit”, au declarat reprezentanţii Universităţii din Otago.

Din echipa de cercetare din spatele produsului au făcut parte şi dr. Jonathan Bodansky din Leeds şi dr. Richard Hall de la consultanţa RMH din Leeds.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici