A fost lansat primul satelit reprogramabil din lume. Ce rol are acesta

  • Un satelit de telecomunicaţii sofisticat care poate fi complet reprogramat în spaţiu a fost lansat cu succes.
  • Dezvoltat în cadrul unui proiect de parteneriat al Agenţiei Spaţiale Europene cu operatorul de satelit Eutelsat şi producătorul principal Airbus, Eutelsat Quantum este primul satelit comercial complet reprogramabil din lume.
  • Satelitul, care va fi utilizat pentru transmiterea datelor şi pentru comunicaţii securizate, a fost lansat pe 30 iulie din Guyana Franceză, la bordul unei rachete Ariane 5.
1110 afișări
Imaginea articolului  A fost lansat primul satelit reprogramabil din lume. Ce rol are acesta

A fost lansat primul satelit reprogramabil din lume. Ce rol are acesta

Satelitul a atins orbita la aproximativ 36.000 km deasupra Pământului, unde şi-a desfăşurat matricea solară şi comunică bine cu operatorul său de pe Pământ. Deoarece satelitul poate fi reprogramat pe orbită, acesta poate răspunde cerinţelor în schimbare pe parcursul vieţii sale, potrivit Eureporter.

Fasciculele sale pot fi redirecţionate pentru a se deplasa aproape în timp real pentru a oferi informaţii pasagerilor de la bordul navelor sau avioanelor în mişcare. Acestea pot fi, de asemenea, ajustate cu uşurinţă pentru a furniza mai multe date atunci când cererea creşte.

Satelitul va rămâne pe orbită 15 ani, după care va fi plasat în siguranţă departe de Pământ, pentru a nu influenţa alţi sateliţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici