- Home
- Life-Inedit
- (20.01.2022, 15:42)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte echipajul pe Staţia Spaţială Internaţională
- Un grup de cercetători a lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu, observând vieţile echipajului care trăieşte pe Staţia Spaţială Internaţională.
- Experimentul, care va analiza şi documenta „microsocietatea într-o minilume” unică, a început săptămâna aceasta cu profesorii asociaţi Alice Gorman de la Universitatea Flinders din Australia şi Justin Walsh de la Universitatea Chapman din California.
614 afișări

Sursa foto: issarchaeology.org
„Suntem primii care încearcă să înţeleagă modul în care oamenii se raportează la obiectele cu care trăiesc în spaţiu”, a spus Walsh într-un comunicat.
El a adăugat: „Aducând perspective arheologice într-un domeniu spaţial activ, suntem primii care arătăm cum oamenii îşi adaptează comportamentul la un mediu complet nou”.
Pe parcursul proiectului, echipa va investiga modul în care a apărut şi a evoluat o cultură spaţială de la deschiderea Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) în noiembrie 2000 şi efectele asupra dezvoltării misiunilor pe termen lung asupra celor care se află la bord pentru a rezolva probleme tehnice, de inginerie sau probleme medicale, potrivit NPR.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O elevă de 11 ani a supraviețuit masacrului din Texas, prefăcându-se că e moartă și acoperindu-se cu sângele unui prieten
-
Prinţul William ar putea deveni regele Marii Britanii după moartea reginei Elisabeta?
-
Peste 2.500 de copii ucraineni sunt înscrişi în grădiniţele şi şcolile din România
-
S-a dat drumul la robinetul cu milioane pentru investiţii realizate prin PNDL
„Ceea ce de obicei nu realizează este că fiecare dintre aceste probleme are dimensiuni sociale şi culturale – şi dacă le ignoră, soluţiile lor vor fi suboptime”, a explicat echipa de cercetare pe Twitter.
Walsh şi Gorman speră să abordeze mai multe întrebări de ansamblu care nu au fost puse anterior de alţi arheologi:
- Cum interacţionează membrii echipajului între ei şi cu echipamentele şi spaţiile originare din alte culturi?
- Cum reflectă cultura materială genul, rasa, clasa şi ierarhia pe ISS?
- Cum încadrează spaţiile şi obiectele interacţiunile de conflict sau cooperare?
- Cum au modificat membrii echipajului staţia spaţială pentru a se potrivi nevoilor sau dorinţelor lor?
- Care sunt efectele microgravitaţiei asupra dezvoltării societăţii şi culturii?
În loc să sape prin pământ străvechi pentru a descoperi secretele modului în care trăiau odată societăţile trecute, echipa de cercetare axată pe spaţiu îşi va începe explorarea „sitului arheologic” printr-o serie de fotografii de un metru pătrat făcute de membrii echipajului de la bordul ISS.
Împărţind „situl” într-o reţea de pătrate de-a lungul pereţilor staţiei, oamenii de ştiinţă spun că vor obţine o mai bună înţelegere a întregului spaţiu.
„În loc să le săpăm pentru a dezvălui noi straturi de sol care reprezintă diferite momente din istoria sitului, le vom fotografia în fiecare zi pentru a identifica modul în care sunt folosite şi cum se schimbă în timp”, a explicat Gorman.
Prima fază a experimentului va dura 60 de zile, iar actualizările vor fi postate pe site-ul web al Proiectului Arheologic al Staţiei Spaţiale Internaţionale.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.





PROSPORT.RO

CANCAN.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe