A murit Franco Zeffirelli, un titan al cinematografiei

Regizorul Franco Zeffirelli a murit la 96 de ani, la domiciliul său de pe Appia Antica, din Roma, anunţă presa italiană.

4955 afișări
Imaginea articolului A murit Franco Zeffirelli, un titan al cinematografiei

A murit Franco Zeffirelli, un titan al cinematografiei

În ultimele momente, petrecute la capătul unei suferinţe care i-a marcat ultimele luni de viaţă, alături de regizor s-au aflat fii săi adoptivi, Pippo şi Luciano, un medic şi preotul bisericii San Tarcisio, care i-a oferit binecuvântarea. Trupul său va fi depus la Capitoliu, în Roma, anunţă Il Messaggero. Regizorul urmează să fie îngropat în cimitirul Porte Sante din Florenţa, oraşul său natal.

Franco Zeffirelli, născut pe 12 februarie 1923, a fost un regizor italian şi producător de film şi televiziune. Zeffirelli este şi un apreciat regizor de operă şi a fost membru al Senatului italian în perioada 1994-2001 din partea partidului de centru-dreapta Forza Italia.

Franco Zeffirelli a debutat ca asistent al regizorului Luchino Visconti şi a devenit cunoscut în 1968, graţie lungmetrajului "Romeo şi Julieta", care a primit patru nominalizări la premiile Oscar, însă mai ales graţie lungmetrajului din 1967 "Îmblânzirea scorpiei" - cu Elizabeth Taylor şi Richard Burton în rolurile principale. Totodată, miniseria de televiziune "Iisus din Nazareth", cu actorul Robert Powell în rolul principal, a devenit celebră în lumea întreagă şi este difuzată în continuare de posturi TV din multe ţări în perioada sărbătorii pascale.

Franco Zeffirelli a fost, totodată, primul cetăţean italian care a primit Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici