A murit "naşul" pâinii prăjite cu avocado

A murit "naşul" pâinii prăjite cu avocado. Bucătarul australian Bill Granger a murit alături de soţia şi fiicele sale în ziua de Crăciun, potrivit unui comunicat al familiei.

2213 afișări
Imaginea articolului A murit "naşul" pâinii prăjite cu avocado

Sursa foto: AP

Renumitul bucătar australian şi "naşul pâinii prăjite cu avocado", Bill Granger, avea 54 de ani, scrie Sky News.

Deşi cauza decesului nu a fost precizată, presa locală susţine că se lupta cu cancerul după ce fusese diagnosticat la începutul anului 2023.

"Va fi păstrat în amintiri ca <regele micului dejun>, pentru că a transformat mâncarea fără pretenţii în ceva special, plin de strălucire”, a scris familia pe Instagram.

Bucătarul a devenit o vedetă globală cu o carieră de 30 de ani, în care a construit un imperiu de 19 restaurante în Sydney, Londra, Greater Tokyo, Osaka, Fukuoka şi Seul. Dar cea mai emblematică creaţie a sa a fost umila pâine prăjită cu avocado, prima apariţie a acestui fel de mâncare apărând în meniul localului său în 1993.

Vedetele de la Hollywood s-au alăturat figurilor din lumea gastronomică pentru a-i aduce un omagiu.

Actriţa Gwyneth Paltrow a spus că veste e sfâşietoare, scriitoarea Nigella Lawson a scris că are "inima frântă", în timp ce şi Jamie Oliver a descris vestea ca fiind "sfâşietoare".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici