Academia Americană de Film şi-a îmbogăţit lista membrilor cu un număr-record de 774 de personalităţi

Academia Americană de Film s-a îmbogăţit cu 774 de membri noi, actori şi personalităţi din industria filmului, de la Elle Fanning, cea mai tânără invitată, la Betty White, cea mai în vârstă, potrivit Deadline.

204 afișări
Imaginea articolului Academia Americană de Film şi-a îmbogăţit lista membrilor cu un număr-record de 774 de personalităţi

Academia Americană de Film şi-a îmbogăţit lista membrilor cu un număr-record de 774 de personalităţi

Academia Americană de Film a publicat miercuri lista sa cu noii membrii ai instituţiei pe anul 2017, printre numele de personalităţi figurând actriţa Betty White, cu o carieră de peste 70 de ani, care a jucat în seriale devenite clasice şi zeci de filme şi proiecte cinematografice. Actriţa nonagenară este cunoscută şi pentru apariţiile sale în talk-show-uri şi chiar reclame.

Academia Americană de Film, care organizează premiile Oscar, a dezvăluit lista cu cei 774 de noi membri, invitaţi să se alăture organizării galei filmului american, ceea ce propusează numărul total al membrilor aproape de 8.500. Este un număr record de la cei 683 de membri de anul trecut.

Invitaţii provin din 57 de ţări, pe listă regăsindu-se un procent de 39% femei, şi 30% persoane de culoare, ambele numere fiind în urcare.

Elle Fanning este cea mai tânără membră, actriţa având doar 19 ani, în timp ce Betty White este cea mai în vârstă, 95 de ani.

Lista de actori o include pe eroina ”Wonder Woman” Gal Gadot, alături de alţi actori în roluri de supereroi precum Chris Evans, Chris Hemsworth, Dwayne Johnson, Chris Pratt etc.

Membrii Academiei au privilegiul de a alege persoanele ce vor primi premiile Oscar. White nu a fost niciodată nominalizată pentru premiile Oscar, dar a fost nominalizată la patru Globuri de Aur pentru rolul său din ”The Golden Girls” şi la 21 de premii Emmy pentru diferite roluri, ea câştigând 5 premii. De asemenea, White a mai primit un premiu Grammy.

Membrii echipei Saturday Night Live sunt prezenţi pe listă, de la nume precum Amy Poehler, Kate McKinnon, Leslie Jones, Maya Rudolph şi Molly Shannon, dar şi nume veterane din televiziune, precum Sharon Gless, Lou Ferrigno, Debbie Allen (coregraful galei premilor Oscar ani în şir).

Pe listă sunt incluşi şi 24 de câştigători ai premiilor Oscar şi 91 de nominalizaţi. Printre regizori se numără Jordan Peele, regizorul „Get Out” , Barry Jenkins care a regizat ”Moonlight”, fraţii Russo şi Tom Ford.

“Toţi membrii noştri sunt profesionişti de top. Şi cred că votează în baza cunoştinţelor lor asupra anumitor talente şi înzestrări. Cu fiecare an, din ce mai mulţi oameni urmăresc cât mai multe filme şi se imersează în film”, a declarat preşedintele Academiei Americane de Film Cheryl Boone Isaacs.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici