Actorul Danny Glover, reţinut de poliţie

Actorul Danny Glover a fost reţinut de poliţie, vineri, la Gaithersburg, în statul american Maryland, în timp ce participa la un protest al angajaţilor companiei franceze Sodexo.

16 afișări
Imaginea articolului Actorul Danny Glover, reţinut de poliţie

Actorul Danny Glover, reţinut de poliţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul american, cunoscut din seria de filme "Armă mortală", a fost arestat împreună cu alte 11 persoane, în timp ce participa la o manifestaţie a angajaţilor companiei Sodexo, care furnizează servicii în domeniul alimentaţiei. Salariaţii acuză compania de condiţii grele de muncă şi de faptul că nu le permite formarea unui sindicat.

Glover a fost reţinut, punându-i-se cătuşe, după ce a trecut de banda de marcaj pusă de poliţie la sediul companiei.

"Ne aflăm azi aici pentru a spune «NU» condiţiilor de muncă şi salariilor deplorabile", a spus Danny Glover la manifestaţia care a reunit 300 de persoane, printre care muncitori plătiţi cu ora, studenţi şi chiar sindicalişti din Franţa şi Marea Britanie.

Protestarii spun că 16 angajaţi Sodexo au fost disponibilizaţi după ce au încercat să formeze un sindicat, însă reprezentanţii companiei susţin că nu au nimic împotriva acestui lucru.

"Este o corporaţie mondială cu responsabilitate globală şi o să-i tragem la răspundere", a mai spus actorul, care a jucat, recent, în megaproducţia "2012".

Pe de altă parte, reprezentanţii companiei spun despre manifestaţiile împotriva sa, care au avut loc la 11 sedii Sodexo din SUA, că sunt orchestrate de Service Employees International Union (SEIU) pentru publicitate şi că majoritatea participanţilor nu sunt angajaţi ai companiei.

Danny Glover şi celelalte 11 persoane reţinute au fost duşi la o secţie de poliţie din apropiere şi eliberaţi după încheierea protestului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici