Actriţa care va prezida juriul Festivalului de Film de la Veneţia 2020. „Este un simbol al cinematografiei contemporane”

Actriţa australiană Cate Blanchett va prezida juriul celei de-a 77-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, Italia, care va avea loc în perioada 2 - 12 septembrie, potrivit The Hollywood Reporter.

452 afișări
Imaginea articolului Actriţa care va prezida juriul Festivalului de Film de la Veneţia 2020. „Este un simbol al cinematografiei contemporane”

Decizia, anunţată joi, a fost luată de comitetul director al Bienalei de la Veneţia, prezidat de Paolo Baratta, pe baza recomandărilor directorului festivalului, Alberto Barbera.

"Cate Blanchett nu este numai un simbol al cinematografiei contemporane, fiind curtată de mari regizori în ultimii 20 de ani şi adorată de fani. Angajamentul din domeniile artistice şi umanitare şi pentru protecţia mediului, precum şi munca depusă pentru emanciparea femeilor în industria filmului au făcut din ea o sursă de inspiraţie pentru societate", a spus Barbera.

Blanchett a declarat, acceptând propunerea, că este un "privilegiu şi o plăcere" să fie preşedintele juriului festivalului.

În urmă cu doi ani, Cate Blanchett a prezidat juriul unui alt festival prestigios, cel de la Cannes.

Cate Blanchet, în vârstă de 50 de ani, a fost de două ori premiată cu Oscar, pentru rolurile din filmele "Aviatorul/ The Aviator" şi "Blue Jasmine", de Woody Allen.

Actriţa australiană a mai fost recompensată cu numeroase alte distincţii internaţionale, printre care două premii din partea Screen Actors Guild, două Globuri de Aur şi două BAFTA, precum şi trofeul pentru interpretare la cea de-a 64-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia. Printre rolurile sale notabile se numără cele din filmele "Elizabeth", "Jurnalul unui scandal/ Notes on a Scandal", "Babel" şi "Strania poveste a lui Benjamin Button/ The Curious Case of Benjamin Button", dar şi cel al reginei elfilor Galadriel din trilogiile "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul/ The Hobbit".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici