Actriţa Claire Danes va găzdui ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace pe 2013

Actriţa americană Claire Danes va găzdui cea de-a 20-a ediţie a ceremoniei de decernare a premiului Nobel pentru pace, care va avea loc anul acesta pe 13 decembrie, la Oslo.

321 afișări
Imaginea articolului Actriţa Claire Danes va găzdui ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace pe 2013

Claire Danes (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Ceremonia este dedicată laureatului premiului Nobel pentru pace pe anul 2013, care a fost atribuit, pe 11 octombrie, Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). Distincţia a fost primită de organizaţie doar la câteva zile după ce inspectorii acesteia au început munca de supervizare pentru distrugerea, până pe 30 iunie 2014, a impozantului arsenal chimic deţinut de regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Potrivit site-ului nobelprize.org, Claire Danes a declarat: "Sunt extrem de onorată să fiu parte a concertului dedicat premiului Nobel pentru pace. (...) În fiecare an, cei mai importanţi şi talentaţi artişti se reunesc pentru această ceremonie remarcabilă prin care se promovează pacea în întreaga lume şi înseamnă foarte mult pentru mine să sprijin acest eveniment incredibil".

Artiştii care vor fi invitaţi să susţină recitaluri în cadrul ceremoniei nu au fost încă anunţati, dar evenimentul atrage de obicei unele dintre cele mai importante vedete din lume, informează contactmusic.com.

Actriţa americană a câştigat un Glob de Aur, în luna ianuarie, pentru rolul din popularul serial TV "Homeland". Ea mai are în palmares alte două Globuri de Aur - pentru rolurile din serialul "My-So-Called-Life" (1995) şi pentru cel miniseria TV "Temple Grandin" (2011) - şi un premiu Emmy, pentru rolul din miniseria TV "Temple Grandin". Claire Danes, în vârstă de 33 de ani, s-a remarcat şi în lungmetrajele "Fiicele doctorului March", "Cum să faci o cuvertură americană", "Romeo şi Julieta", "Orele", "Terminatorul 3: Supremaţia Roboţilor" şi "Pulbere de stele".

Premiul Nobel pentru pace este una dintre cele mai prestigioase distincţii din lume, care, de-a lungul timpului, a fost acordată unor personalităţi marcante pentru evoluţia întregii omeniri: maica Teresa, Nelson Mandela, Mihail Gorbaciov, arhiepiscopul Desmond Tutu, actualul preşedinte al SUA, Barack Obama, Kofi Annan, Al Gore şi mulţi alţii.

În ultimii 16 ani, ceremonia de decernare a premiului Nobel pentru pace a fost urmată de un grandios concert, la care au participat figuri emblematice ale industriei muzicale internaţionale: Donna Summer, Natasha Bedingfield, Wyclef Jean, Diana Ross, Annie Lennox, Alicia Keys, Juanes, Kylie Minogue, Simply Red, Lionel Richie, John Legend, Duran Duran, Damien Rice, Andrea Bocelli, Tony Bennett, Diana Krall, The Chieftains, The Cardigans, Craig David, Santana, Paul MacCartney, Youssou N'Dour, Bon Jovi, Tina Turner, Sting.

Anul trecut, Fanfara Ciocârlia a fost invitată să cânte la Oslo Spektrum, în onoarea câştigătorului premiului Nobel pentru pace, alături de Jennifer Hudson, Seal, Ne-Yo, grupul portughez OqueStrada, cântăreaţa norvegiană Susanne Sundfør, duetul Karpe Diem şi cântăreaţa suedeză Laleh. Reprezentanţii Uniunii Europene, prinţul şi prinţesa Norvegiei, preşedintele Comisiei Europene, precum şi preşedintele Comitetului Nobel i-au aplaudat la scenă deschisă pe membrii Fanfarei Ciocârlia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici