Actriţa Nina Foch, nominalizată la premiile Oscar, a murit

Actriţa de origine olandeză Nina Foch, nominalizată la premiile Oscar, a decedat la Los Angeles, la vârsta de 84 de ani, din cauza unei maladii sangvine de care suferea, potrivit anunţului făcut de fiul acesteia, citat de bbc.co.uk.

16 afișări
Imaginea articolului Actriţa Nina Foch, nominalizată la premiile Oscar, a murit

Actriţa Nina Foch, nominalizată la premiile Oscar, a murit (Imagine: www.bbc.co.uk)

Nina Foch a jucat în "Spartacus" (1960) şi "Un american la Paris" (1951) şi a fost nominalizată la premiul Oscar pentru rolul său din filmul "Executive Suite" (1954).

Fostă pianistă concertistă şi pictoriţă, Foch a debutat în cinematografie în 1943, în filmul "Wagon Wheels West".

La Hollywood, Foch nu a fost doar actriţă, ci şi asistent de regie, notabilă fiind colaborarea la filmul "The Diary of Anne Frank" (1959).

Născută în Olanda, în 1924, Foch nu a beneficiat niciodată de statutul de star, însă a devenit, mai târziu, un foarte respectat profesor de artă dramatică.

Ultima ei colaborare ca actriţă a fost în 2007, într-un episod din serialul poliţist de televiziune "Aproape de adevăr".

Foch, al cărei prim soţ a fost James Lipton, gazda emisiunii de televiziune americane "Inside the Actors Studio", a predat la University of Southern California School of Cinematic Arts timp de peste 40 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici