Aditivii alimentari pot contribui la creşterea nivelului de hiperactivitate la copii

Coloranţii şi aditivii alimentari pot contribui la creşterea nivelului de hiperactivitate la copii, potrivit unui studiu britanic, publicat joi de revista medicală The Lancet, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Aditivii alimentari pot contribui la creşterea nivelului de hiperactivitate la copii

Aditivii alimentari pot contribui la creşterea nivelului de hiperactivitate la copii

Aditivii alimentari sunt substanţe folosite în producţia alimentară pentru ameliorarea gustului, aspectului sau culorii.

Cercetătorii de la Universitatea din Southampton, Marea Britanie, au efectuat teste de evaluare asupra comportamentului copiilor participanţi la acest studiu. O parte dintre copii au primit cocktail-uri de aditivi alimentari prezenţi în mod obişnuit în produsele alimentare, cealaltă parte au primit simple sucuri de fructe.

Studiul, coordonat de Food Standards Agency (Agenţia pentru securitatea alimentelor din Marea Britanie), confirmă, spun cercetătorii, rezultatele analizelor precedente efectuate asupra copiilor hiperactivi - cu tulburări deficitare de atenţie/ hiperactivitate (sindromul ADHD n.r.).

 La studiu au participat 153 de copii cu vârsta de trei ani şi 144 de copii cu vârsta cuprinsă între 8 şi 9 ani. Cocktail-ul de aditivi alimentari a conţinut un conservant, benzoatul de sodiu (E211) şi diferiţi coloranţi alimentari, precum galben auriu (E110), azorubina (E122), tartrazina (E102), ponceau 4R (E124), quinolina (E104) şi roşu alura (E129).

Hiperactivitatea este asociată cu tulburări de concentrare şi atenţie şi cu dificultăţi în a acumula anumite cunoştinţe, precum scrisul, cititul sau socotitul.

Numai în Statele Unite, numărul copiilor cu ADHD s-a triplat în ultimii 25 de ani, atingând cifra de 2,84 de milioane în perioada 2001 - 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici