Albumele lui Michael Jackson domină topul vânzărilor online, după decesul acestuia

Moartea cântăreţului american Michael Jackson, în noaptea de joi spre vineri, a dus la o adevărată "renaştere comercială" a albumelor sale, care au ocupat, în doar câteva ore, primele 15 locuri în topul celor mai bine vândute materiale discografice de pe site-ul de vânzări Amazon.

192 afișări
Imaginea articolului Albumele lui Michael Jackson domină topul vânzărilor online, după decesul acestuia

Albumele lui Michael Jackson domină topul vânzărilor online, după decesul acestuia (Montaj foto)

Pe prima poziţie în acest top s-a clasat, în mod deloc surprinzător, versiunea remasterizată a albumului "Thriller", editată cu ocazia celebrării a 25 de ani de la lansarea acestui material discografic, intrat deja în istorie ca cel mai bine vândut album din lume, din toate timpurile.

Cifrele de vânzări ale albumului "Thriller", lansat în decembrie 1982, constituie un subiect de controversă pentru că nu există o cifră oficială. Casa de discuri Epic (Sony-BMG) menţionează un total de 104 milioane de albume, pe baza datelor vechi colectate de Guiness Book. Mulţi specialişti cred, însă, că aceste cifre sunt exagerate şi că, de fapt, albumul a fost vândut în doar 50 - 60 de milioane de exemplare. De altfel, în ediţia pe 2008, Cartea Recordurilor mizează pe cifra de 55 de milioane, care ar părea mai reală. Indiferent de numărul de copii vândute, poziţia de lider de clasament pe care albumul "Thriller" o deţine este incontestabilă: criza vânzărilor care afectează industria muzicală, din cauza internetului, pare să excludă posibilitatea ca un alt album să surclaseze recordul lui Jackson.

În topul celor mai bine vândute albume de pe site-ul de vânzări online Amazon, trei alte versiuni ale albumului "Thriller" s-au clasat pe locurile 12, 13 şi 14.

Pe locul al doilea s-a situat albumul din 1979 - "Off the Wall", urmat, pe locul al treilea, de albumul "Bad", lansat în 1987. Ambele materiale au înregistrat vânzări spectaculoase în momentul lansării lor. Ultimul album de studio lansat de Michael Jackson, intitulat "Invincible", apărut pe piaţă în 2001, a ocupat poziţia a zecea.

Celelalte albume din acest clasament au fost compilaţii ale starului american, fie discuri solo, fie hituri interpretate alături de fraţii săi, din formaţia Jackson 5.

Sony Music, o subdiviziune a grupului Sony Corp., casa de discuri cu care Michael Jackson colabora, a declarat că celebrul artist american a vândut aproximativ 750 de milioane de albume pe plan mondial şi a avut 13 piese devenite No. 1.

"Simţul său artistic şi magnetismul său au schimbat peisajul muzical pentru totdeauna", a declarat Sir Howard Stringer, directorul general Sony Corp. "Am fost profund marcaţi de originalitatea, de creativitatea şi de muzica lui", a adăugat preşedintele şi directorul Sony Corp.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici