Alegerea partenerului, mai grea pentru femei decât pentru bărbaţi

Ce vor femeile este un adevărat mister chiar şi pentru oamenii de ştiinţă. O echipă de cercetători de la Universitatea Wake Forest din Greensboro, Carolina de Nord, au realizat un studiu pentru a afla ce vor bărbaţii şi ce vor femeile, informează "Gândul".

25 afișări
Imaginea articolului Alegerea partenerului, mai grea pentru femei decât pentru bărbaţi

Alegerea partenerului, mai grea pentru femei decât pentru bărbaţi (Imagine: Gândul)

Cercetarea s-a realizat pe un eşantion de 4.000 de subiecţi, jumătate femei, jumătate bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani. Participanţii la studiu trebuiau să aleagă dintr-un set de zece fotografii două persoane, una pe care să o clasifice ca fiind cea mai atrăgătoare persoană de sex opus, iar apoi o altă persoană pe care să o clasifice neatrăgătoare. Studiul s-a desfăşurat în două etape, astfel că subiecţii au trebuit să revină peste o săptămână şi să refacă testul.

Bărbaţilor le-a fost mult mai uşor să îşi aleagă o parteneră şi să îşi păstreze opţiunea, în timp ce femeile au avut nevoie de mai mult timp şi explicaţii pentru a îşi găsi perechea.

Citeşte mai multe despre modul în care îşi aleg perechea femeile şi bărbaţii pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici