"Amintiri din Epoca de Aur", produs de Mungiu, ar putea rula la Cannes

Filmul omnibus "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, ar putea fi prezentat la ediţia din 2009 a Festivalului Internaţional de la Cannes (13-24 mai), alături de cele mai noi pelicule ale unor cineaşti precum Pedro Almodovar, Fatih Akin şi Lars Von Trier, informează screendaily.com.

21 afișări
Imaginea articolului "Amintiri din Epoca de Aur", produs de Mungiu, ar putea rula la Cannes

"Amintiri din Epoca de Aur", produs de Mungiu, ar putea rula la Cannes (Imagine: Mediafax Foto)

"Selecţionerii Festivalului Internaţional de Film de la Cannes au de-a face cu o explozie de producţii semnate de mari regizori, astfel încât mulţi dintre aceştia, fără îndoială, vor fi refuzaţi în selecţia oficială", este de părere publicaţia specializată.

Screen Daily indică faptul că regizorul care a câştigat în 2007 premiul Palme d'Or, Cristian Mungiu, s-ar putea întoarce la Cannes cu "Amintiri din Epoca de Aur", o istorie personală din perioada comunistă realizată din şase scurtmetraje, dintre care două sunt semnate chiar de cineastul român.

Reprezentanţii regizorului român au declarat pentru MEDIAFAX că, deocamdată, filmul este în postproducţie şi că nu există o strategie de promovare a acestuia.

Printre regizorii celebri care sunt aşteptaţi să aibă filmele pregătite până la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes se numără Lars Von Trier, cu thriller-ul psihologic "Antichrist", cu Willem Dafoe şi Charlotte Gainsbourg în rolurile principale, şi Pedro Almodovar, cu "Broken Embraces", care are premiera în Spania pe 18 martie.

La doi ani după "De partea cealaltă", Fatih Akin este aşteptat să se întoarcă la Cannes cu "Soul Kitchen", în timp ce Jane Campion, care şi-a adjudecat premiul Palme D'Or în 1993, pentru "Pianul/ The Piano", ar trebui să prezinte filmul "Bright Star".

Ang Lee, care nu a mai fost prezent în competiţia de la Cannes din 1996, ar putea să se întoarcă pe Croazetă cu "Taking Woodstock", care va avea premiera pe 1 august.

Favoriţii Festivalului de la Cannes, fraţii Joel şi Ethan Coen ar trebui să lanseze un nou film, "A Serious Man".

Unor filme de Michael Moore şi Steven Soderbergh li se alătură şi "The Imaginarium of Doctor Parnassus", de Terry Gilliam, ultimul film al regretatului Heath Ledger, care a fost înlocuit parţial în această producţie de Jude Law, Johnny Depp şi Colin Farrell.

Din Marea Britanie, ar putea fi inclus în competiţie Ken Loach, cu "Looking for Eric", cu fotbalistul Eric Cantona.

Filmele care vor rula în cadrul competiţiei oficiale vor fi anunţate într-o conferinţă de presă, pe 23 aprilie, la Paris.

Citeşte şi:

Filmul "4, 3, 2", proiectat la New York

"4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" - premiul Goya pentru cel mai bun film european

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici