Anamaria Marinca, cea mai bună actriţă, la Gala Premiilor Gopo

Anamaria Marinca a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal, pentru interpretarea din filmul "Boogie", la cea de-a treia ediţie a Galei Premiilor Gopo, care a avut loc luni seară, la Fratelli Studios din Bucureşti.

406 afișări
Imaginea articolului Anamaria Marinca, cea mai bună actriţă, la Gala Premiilor Gopo

Anamaria Marinca, cea mai bună actriţă, la Gala Premiilor Gopo

La categoria "cea mai bună actriţă în rol principal" au mai fost nominalizate Ioana Iacob ("Cocoşul decapitat") şi Meda Victor ("Nunta mută").

Anamaria Marinca a primit premiul Gopo pentru rolul Smaranda din lungmetrajul "Boogie", de Radu Muntean.

Marinca a devenit cunoscută la nivel internaţional în urma unor roluri din filme precum "Sex Traffic", de David Yates (2004), pentru care a primit premiul BAFTA, în 2005, şi, mai ales, "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu (2007), recompensat cu premiul Palme d'Or la Festivalul de la Cannes, în 2007.

Actriţa a obţinut un rol şi într-un film al lui Hans Christian Schmid, "Storm", lansat la Festivalul de Film de la Berlin, anul acesta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici