Andreea a învăţat despre sex de la o prietenă, dar a pierdut sarcina la 16 ani şi s-a temut că îşi va pierde şi viaţa.

  • Rata mortalităţii infantile este de aproape trei ori mai mare în cazul minorelor decât în cazul mamelor adulte
  • Ionel Aurel, medic ginecolog din Braşov, a salvat copii născuţi prematur de adolescente
  • Cheltuielile pentru îngrijirea unui prematur încep de la 700 de lei pe zi
2031 afișări
Imaginea articolului Andreea a învăţat despre sex de la o prietenă, dar a pierdut sarcina la 16 ani şi s-a temut că îşi va pierde şi viaţa.

Andreea a învăţat despre sex de la o prietenă, dar a pierdut sarcina la 16 ani şi s-a temut că îşi va pierde şi viaţa.

La 14 ani Andreea s-a mutat cu iubitul ei. A învăţat totul despre sex de la o prietenă. Ştia că e însărcinată, dar a ajuns la control abia la doua luni şi jumătate când a făcut hemoragie. S-a speriat că îşi poate pierde şi ea viaţa. Pruncul unei fete de 13 ani a fost salvat de un medic ginecolog din Braşov, care a şi convins-o pe copilă să nu îşi abandoneze bebeluşul. Tot el a văzut şi trauma prin care trec familiile tinerelor mame, iar asta se va repeta câtă vreme copiii află de la părinţi că barza aduce bebeluşii la geam.

”M-a apucat starea aia de durere. M-am trezit pătată, am ajuns la spital şi mi-a luat analize şi când m-a pus pe masă mi-a zis că am sarcina moartă. Mă durea aici într-o parte tot ce au facut ei acolo. Mi-a fost frică că l-am pierdut şi nu ştiam ce se va întampla cu mine”, a spus mama.

”Începând de la 9, 10 ani s-au văzut cazuri, este o mare problemă. Fetiţa respectivă este nedezvoltată din punct de vedere morfologic, asta înseamnă că creşte foarte mult rata de naşteri premature. Un făt care nu e dezvoltat complet, un făt care nu are surfactant pulmonar dezvoltat, adaptarea la mediul aerian, la respiraţie este o mare, mare problemă”,a spus Ionel Aurel, medic primar obstetrică ginecologie.

 

 

Ionel Aurel

Medic primar obstetrică ginecologie

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici