Andrei Gheorghe: Eram dispus să dau probe de urină sau de salivă, dar nu să fiu înţepat

Şeful Departamentului de comunicare din Ministerul Finanţelor, Andrei Gheorghe, a criticat, miercuri, faptul că poliţiştii, care au cercetat accidentul uşor petrecut marţi seară, nu i-au oferit variante la prelevarea probei de sânge, afirmând că ar fi acceptat analize pe urină ori salivă.

55 afișări
Imaginea articolului Andrei Gheorghe: Eram dispus să dau probe de urină sau de salivă, dar nu să fiu înţepat

Andrei Gheorghe: Eram dispus să dau probe de urină sau de salivă, dar nu să fiu înţepat (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

"Nu mi s-a prezentat niciun fel de alternativă. Există echipe speciale care recoltează probe de urină sau de salivă, pe care aş fi fost dispus să le dau. Nu am fost însă de acord cu recoltarea de sânge, cu manevrele chirurgicale, cu atât mai mult cu cât am făcut un etilotest şi rezultatul a dovedit că nu am băut", a afirmat, miercuri, Andrei Gheorghe, după audierea la Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

Andrei Gheorghe, fost om de radio şi de televiziune, susţine că este hărţuit de poliţişti, el arătând că, până în acest moment, din punct de vedere juridic accidentul nu s-a soldat cu vreo victimă, neexistând acte medicale care să ateste vătămarea vreunei persoane.

"Este un accident uşor. L-aţi văzut cu toţii. Însă poliţiştii mi-au deschis dosar penal pe motiv că ar exista o victimă. Mi-au făcut dosar penal pentru un accident cu victime, deşi nu există până acum nicio victimă", a mai spus Gheorghe.

El a reamintit că a respectat toate cererile poliţiştilor, că s-a supus tuturor probelor cerute de aceştia, că a discutat cu cei din maşina pe care a lovit-o şi i-a asigurat că va răspunde pentru daunele provocate, însă a recunoscut că a refuzat recoltarea de sânge.

"Este vorba de incompetenţă şi ticăloşie. De o proastă înţelegere a dreptăţii de către poliţişti", a spus Gheorghe, criticând deopotrivă şi presa pentru relatările "ireale" apărute imediat după tamponare.

Andrei Gheorghe a fost implicat, marţi seară, într-un accident rutier uşor în zona Pieţei Presei Libere.

"Am fost surprins de frâna intempestivă a partenerului de trafic din faţa mea şi l-am lovit uşor în spate. Ne-am dat jos din maşini, am privit avariile, am schimbat numerele de telefon şi am decis să părăsim locul faptei, în conformitate cu legea", a declarat, pentru MEDIAFAX, Andrei Gheorghe, care a adăugat că accidentul a fost unul "uşor" şi s-a petrecut în jurul orei 18.45.

El a precizat că nu are cunoştinţă să fi fost victime colaterale în urma accidentului. "Nu am cunoştinţă şi nu cred că au fost victime colaterale", a mai spus Andrei Gheorghe.

Ulterior, femeia care ocupa locul din dreapta şoferului în maşina lovită de Gheorghe a reclamat dureri de cap, fiind tratată de un echipaj SMURD, la sediul Poliţiei-"Accidente uşoare", aceasta refuzând să meargă la spital, conform declaraţiei purtătorului de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici