Angela Merkel, desemnată din nou cea mai puternică femeie din lume

Cancelarul german Angela Merkel se situează pentru al doilea an consecutiv în fruntea clasamentului femeilor celor mai puternice din lume, al revistei Forbes, în timp ce vicepremierul chinez Wu Yi o detronează pe secretarul american de Stat Condoleeza Rice, ocupând locul al doilea, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Angela Merkel, desemnată din nou cea mai puternică femeie din lume

Angela Merkel desemnată cea mai puternică femeie din lume

Revista americană publică pentru cel de-al patrulea an consecutiv, în numărul său special de joi, o listă a celor 100 de femei cele mai influente din lume.

Printre primele zece, cinci sunt cetăţeni americani, iar trei provin din Asia. Ministrul francez de Finanţe, Christine Lagarde, se află pe locul al 12-lea.

În afară de vicepremierul chinez, alte două asiatice, Ho Ching, preşedintele grupului Temasek, companie publică de investiţii din Singapore, şi preşedintele Partidului Congresului Sonia Ghandi din India, se clasează pe locurile trei şi, respectiv, şase. Condoleezza Rice se află pe locul al patrulea.

Circa 30 la sută dintre femeile prezente pe această listă fac parte din diverse guverne, în timp ce 66 la sută se ocupă de afaceri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici