Angelina Jolie a vizitat Libia, în semn de solidaritate cu această ţară

Angelina Jolie, care este ambasador al bunăvoinţei din partea ONU, a vizitat, marţi, Libia pentru a-şi oferi sprijinul agenţiilor care îi ajută pe libienii din Tripoli şi Misrata, a declarat actriţa americană.

217 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie a vizitat Libia, în semn de solidaritate cu această ţară

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am venit în Libia pentru mai multe motive, pentru a vedea o ţară în tranziţie la toate nivelurile şi pentru a fi martoră la eforturile de a înfăptui pe deplin promisiunea Primăverii Arabe", a spus Jolie.

Actriţa a mai remarcat că Libia se confruntă cu multe provocări, legate de oamenii care au fost strămutaţi, refugiaţi, impunerea legii, nevoia de siguranţă, salubritate, educaţie şi sănătate, printre altele. "Toate aceste elemente trebuie obţinute şi coordonate în mod adecvat într-un mediu al reconcilierii şi dreptăţii", a mai spus ea.

Această călătorie de două zile a fost cea dintâi a actriţei în Libia, însă Jolie a mai vizitat refugiaţi libanezi la Malta şi pe insula italiană Lampedusa, în iunie, iar în aprilie a mers în Tunisia să ceară ajutor internaţional pentru cei care fugeau din Libia.

Angelina Jolie este ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees/ UNHCR) şi va anunţa în curând acordarea unui titlu şi mai important.

În cadrul vizitei în Libia, ea s-a întâlnit cu reprezentanţi ai UNHCR, Medecins Sans Frontieres, precum şi ai unor ONG-uri locale care acordă sprijin libienilor la Misrata şi Tripoli.

"Mă voi întâlni cu oficiali de ambele părţi, dar, cel mai important, îi voi asculta pe localnicii de pe străzi. Sunt aici să fiu solidară cu ei. Eforturile de reconstrucţie şi refacere vor determina viitorul Libiei", a declarat ea.

Actriţa americană a vizitat peste 40 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan, de când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru ONU, în 2001.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici