Angelina Jolie şi-a marcat debutul regizoral la premiera de gala a filmului "In the Land of Blood and Honey"

Angelina Jolie a pozat pe covorul roşu, luni seară, la New York, alături de părinţii partenerului ei de viaţă, actorul Brad Pitt, care au asistat la premiera de gală a filmului ce marchează debutul regizoral al actriţei americane, "In the Land of Blood and Honey".

422 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie şi-a marcat debutul regizoral la premiera de gala a filmului "In the Land of Blood and Honey"

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angelina Jolie, în vârstă de 36 de ani, a pozat pe covorul roşu zâmbitoare, mai întâi alături de Jane Pitt, mama partenerului ei de viaţă, Brad Pitt. Actriţa americană a fost la scurt timp urmată pe covorul roşu, întins în faţa School of Visual Arts din New York, de Brad Pitt şi de tatăl acestuia, Bill, informează dailymail.co.uk.

În ciuda zvonurilor din presa americană, potrivit cărora Angelina Jolie nu se înţelege prea bine cu Jane şi Bill Pitt, actriţa americană, care a purtat pe covorul roşu o rochie neagră din mătase, a părut zâmbitoare şi foarte relaxată alături de părinţii partenerului ei de viaţă. Potrivit unor speculaţii mai vechi, Jane şi Bill Pitt ar fi mai apropiaţi de Jennifer Aniston, fosta soţie a fiului lor.

La premiera de gală a filmului, care va debuta oficial în cinematografele nord-americane pe 23 decembrie, au fost prezenţi şi actorii principali din această peliculă, Zana Marjanovic şi Goran Kostic.

Lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey" descrie drama unei femei musulmane din Bosnia, Ajla, interpretată de Zana Marjanovic, care se îndrăgosteşte de un bărbat sârb, Danijel, interpretat de Goran Kostic.

În această poveste de dragoste mai puţin obişnuită, printr-o schimbare dramatică a destinului, Danijel devine gardian în închisoarea în care este încarcerată Ajla, după ce bosniacii au fost capturaţi de sârbi, în timpul războiului care a devastat Bosnia (1992 - 1995).

"Am simţit că acesta a fost un război despre care nu s-a vorbit suficient", a declarat Angelina Jolie, referindu-se la conflictul din Bosnia, într-un interviu acordat celebrei jurnaliste americane Christiane Amanpour.

"Acesta este războiul generaţiei noastre", a adăugat actriţa americană în interviul care va fi difuzat săptămâna aceasta, atât în emisiunea "Good Morning America", cât şi în emisiunea "Nightline". "Acesta a fost cel mai mare genocid din Europa după Al Doilea Război Mondial", a mai spus Jolie.

"M-am gândit mult la aceste teme internaţionale, precum violenţele comise asupra femeilor, lipsa ajutorului şi felul în care oamenii sunt schimbaţi după un război - unii ies din el mai puternici, iar alţii ies complet distruşi", a adăugat actriţa americană.

În acelaşi interviu, Jolie a vorbit despre familia ei şi despre relaţia ei cu Brad Pitt. Actriţa a dezvăluit faptul că cei şase copii pe care îi creşte alături de Brad Pitt sunt educaţi la domiciliu, "mai ales atunci când este vorba de istorie, pentru că nu vrem ca ei să aibă un singur punct de vedere asupra ţării lor natale".

Christiane Amanpour a întrebat-o pe actriţa americană dacă ea şi Brad Pitt intenţionează să se căsătorească.

"Copiii m-au întrebat acelaşi lucru, ieri, iar eu i-am întrebat dacă ei îşi doresc acest lucru doar pentru faptul că vor să primească o bucată mare de tort", a răspuns actriţa americană. "Ei văd filme în care oamenii se căsătoresc şi trăiesc fericiţi până la adânci bătrâneţi. În plus, Shrek şi Fiona s-au căsătorit. Le-am explicat că angajamentul nostru, atunci când Brad şi cu mine am hotărât să avem o familie, este cel mai mare angajament care poate să existe vreodată. Odată ce ai şase copii, eşti deja dedicat unei relaţii", a declarat Jolie.

Angelina Jolie a dezvăluit, totodată, faptul că intenţionează să regizeze un alt film în viitor, de această dată despre Afganistan - o ţară pe care actriţa a vizitat-o recent în calitate de ambasadoare a bunăvoinţei pentru Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (United Nations High Commissioner for Refugees, UNHCR).

Între timp, însă, actriţa americană a fost dată în judecată de un jurnalist croat, care şi-a revendicat în instanţă ideea ce a stat la baza filmului "In the Land of Blood and Honey".

Într-o serie de documente oficiale obţinute de RadarOnline, James J. Braddock pretinde că un articol pe care el l-a scris şi publicat în 2007 stă la baza filmului "In the Land of Blood and Honey", la care Angelina Jolie semnează regia şi scenariul.

Braddock susţine că există similitudini între articolul său şi scenariul filmului Angelinei Jolie. Personajul principal al filmului, o femeie musulmană, ar fi şi în centrul articolului său, mai spune Braddock.

O asociaţie a femeilor bosniace, victime ale violenţelor sexuale în timpul războiului, a denunţat, la sfârşitul lui 2010, printr-o scrisoare adresată experţilor ONU, "ignoranţa" actriţei americane Angelina Jolie. În această scrisoare, adresată Înaltului Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi, membrele asociaţiei bosniace s-au declarat "profund preocupate".

Actriţa americană a turnat majoritatea scenelor din acest film în Ungaria. După câteva probleme cu obţinerea autorizaţiei de filmare în Bosnia, la presiunile asociaţiilor victimelor războiului asupra autorităţilor locale, doar câteva secvenţe panoramice au fost turnate în Bosnia, în absenţa actriţei. Însă zvonurile despre scenariul filmului, amplificate în presa locală, au provocat reacţii dure din partea acestor asociaţii.

Angelina Jolie a cerut să se întâlnească cu membrele acestor organizaţii, "pentru a clarifica aceste neînţelegeri", însă întâlnirea nu a avut loc niciodată.

Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morţi, iar mai multe mii de femei au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizaţiilor internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici