Angelina Jolie şi tatuajele ei - GALERIE FOTO

Fiecare eveniment important din viaţa actriţei Angelina Jolie este marcat prin însemne simbolice pe corpul ei, ea dovedind de-a lungul timpului că tatuajele pe care şi le face nu sunt doar un mod de a atrage atenţia, ci fac parte din felul ei de a fi.

11947 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie şi tatuajele ei - GALERIE FOTO

Angelina Jolie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa Angelina Jolie şi-a făcut mai multe tatuaje, dar şi-a şi înlăturat câteva. Atunci când filmează, tatuajele îi sunt acoperite cu machiaj.

Literele gotice de pe spate, sub gât, reprezintă titlul piesei formaţiei The Clash, "Know Your Rights", una dintre trupele preferate ale actriţei.

Pe umărul stâng, Jolie şi-a tatuat o rugăciune budistă scrisă în dialectul khmer (Cambodgia). În traducere: "Fie ca duşmanii tăi să fugă departe de tine. Dacă dobândeşti lucruri de preţ, fie ca acestea să rămână ale tale pentru totdeauna. Frumuseţea ta va fi cea a Apsarei. Oriunde te vei duce, mulţi te vor însoţi, te vor servi şi te vor proteja, înconjurându-te din toate părţile." Acest tatuaj a fost făcut de Jolie pentru ca fiul ei adoptat din Cambodgia Maddox să fie ferit de ghinion.

Tatuajul făcut pentru Maddox a fost realizat în locul în care Jolie avea pictat primul ei tatuaj, simbolul japonez pentru Moarte. Referitor la primul tatuaj, actriţa a declarat că l-a făcut ca să-şi amintească să trăiască.



Simbolul în limba arabă de pe braţul drept înseamnă "Determinare". Acesta acoperă un tatuaj abstract făcut împreună cu fostul ei soţ Billy Bob Thornton.

Pe braţul stâng, actriţa are tatuată cifra romană XIII, pe care a făcut-o pentu că nu crede în superstiţii. Mai târziu, vedeta a adăugat cifrele romane V MCMXL. Astfel, 13 mai 1940 este data în care Winston Churchill a susţinut un faimos discurs în care a spus: "Nu am altceva să vă dau decât sânge, trudă, lacrimi şi transpiraţie."

Tot pe braţul stâng, însoţită de mama sa, Jolie şi-a tatuat cuvintele lui Tennessee Williams "O rugăciune pentru cei neliniştiţi, tinuţi în cuşti."

Crucea tatuată pe corp acoperă micul dragon cu limbă albastră pe care şi-l făcuse în Amsterdam. Lângă este scrisă fraza în limba latină "Quod me nutrit me destruit", care înseamnă "Ceea ce mă ţine în viaţă , mă distruge."

Angelina şi-a tatuat crucea cu o zi înainte să se mărite cu Johnny Lee Miller în 1995. Actriţa a declarat: "Totul a fost simbolic, şi a fost un lucru bun, nimic întunecat."

La încheietura mâinii Angelina Jolie are tatuată litera h, sub forma unei rune. Aici, părerile sunt împărţite. Unii susţin că ar reprezenta numele fostului ei iubit Timothy Hutton, alţii spun că ar însemna numele fratelui ei James Haven.

Coordonatele geografice ale locurilor de unde au fost adoptaţi copiii ei sunt pictate peste tatuajul care reprezenta un dragon şi numele fostului ei soţ Billy Bob Thornton.

1. N11° 33' 00" E104° 51' 00" : locul din Cambdgia unde s-a născut Maddox, cel mai mare copil adoptat de Angelina

2. N09° 02' 00" E038° 45' 00" : locul din Etiopia în care s-a născut fiica actriţei, Zahara

3. S22° 40' 26" E014° 31' 40" : locul din Namibia (Swakopmund) unde Angelina a născut-o pe Shiloh, primul ei copil biologic cu Brad Pitt.

4. N10° 46' 00" E106° 41' 40" : locul din Vietnam unde a fost născut Pax Thien.

Tigrul bengalez de pe spatele actriţei a fost făcut în Bangkok pe 8 iulie 2004 de artistul Sompong Kanhphai timp de două ore. Sompong este cel care i-a făcut şi tatuajul în dialectul khmer. Jolie şi-a făcut acest tatuaj pentru a sărbători obţinerea cetăţenie cambodgiene. Tatuajul a fost realizat printr-o tehnica tradiţională în care se foloseşte un ac manual. Tigrul bengalez acoperă un dragon tribal.

Dragonul cu numele lui Billy Bob Thornton, al doilea soţ al actriţei, a fost înlăturat după ce s-au despărţit. Jolie declara atunci: "Niciodată nu voi mai fi atât de proastă încât să-mi tatuez numele unui bărbat." A fost nevoie de cinci şedinţe pentru a îndepărta dragonul, deşi se mai poate observa puţin.

Actriţa şi-a mai înlăturat un tatuaj care era pe mâna dreaptă şi reprezenta simbolul japonez pentru Curaj, pe care îl avea şi primul ei soţ Johnny Lee Miller. Jolie a spus că l-a înlăturat pentru că nu se mai simţea legată de el în niciun fel.

Angelina mai are un tatuaj în zona pubiană referitor la Billy Bob Thornton şi unul realizat în 1998 de Daemon Rowanchilde, care probabil a fost îndepărtat.

În memoria mamei sale Marcheline Bertrand, care a încetat din viaţă în 2007, Angelina Jolie şi-a tatuat în palmă litera M.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici