Annie Lennox, decorată de Regina Elisabeta a Marii Britanii

Cântăreaţa Annie Lennox a primit Ordinul Imperiului Britanic, una dintre cele mai importante distincţii ale Marii Britanii, pentru acţiunile sale umanitare în Africa.

20 afișări
Imaginea articolului Annie Lennox, decorată de Regina Elisabeta a Marii Britanii

Annie Lennox, decorată de Regina Elisabeta a Marii Britanii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa, în vârstă de 56 de ani, a devenit ofiţer al Ordinului Imperiului Britanic pentru acţiunile sale împotriva sărăciei şi SIDA.

"Foarte onorată" de această distincţie, ea a explicat că "şi-a scos pălăria din blană falsă de leopard" pentru a intra în Palatul Buckingham.

Celebră pentru stilul său androgin, părul blond scurt şi vocea sa specială, cântăreaţa a vândut peste 80 de milioane de discuri în timpul carierei, care numără celebre hit-uri precum "Sweet Dreams (Are Made of This)" - pe care l-a cântat în duet cu Dave Stewart de la Eurythmics, sau "No More I Love Yous".

Printre cei decoraţi de regină s-au mai numărat şi actorul David Suchet (64 de ani), cunoscut din seria "Hercule Poirot" şi Katharine Hamnet - realizatorea unei serii de tricouri cu sloganuri originale.

Pe listă s-au mai aflat preşedintele British Airways, Martin Broughton - care a făcut faţă mai multor zeci de greve ale angajaţilor săi în 2010, Anne Begg, singurul deputat în scaun cu rotile din Parlament, Ivor Macgregor, poliţistul care a ajutat la dezarmarea unui suspect la tentativa de răpire a prinţesei Anne, în 1974, Howard Webb, arbitrul Finalei Cupei Mondiale de Fotbal şi şeful maşiniştilor din celebrul Tower Bridge din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici