Aproximativ 39.000 de vizitatori au participat până în prezent la Coke Live Peninsula - GALERIE FOTO

Aproximativ 39.000 de vizitatori au venit până în prezent la festivalul Coke Live Peninsula, un număr sub aşteptările organizatorilor, soldul final al evenimentului depinzând de participarea la concertul Prodigy din această seară, au anunţat organizatorii.

12 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 39.000 de vizitatori au participat până în prezent la Coke Live Peninsula - GALERIE FOTO

Aproximativ 39.000 de vizitatori au participat până în prezent la Coke Live Peninsula (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat directorul festivalului Bodor László şi directorul executiv Gerendai Károly, care au prezentat câteva concluzii în urma evenimentului din acest an, făcând o analiză echilibrată şi onestă a factorilor care au influenţat participarea.

Astfel, potrivit lui Gerendai Károly, anul acesta atât trupele care au concertat cât şi vizitatorii au remarcat o eficientizare a condiţiilor de desfăşurare, comparativ cu alţi ani, numărul tinerilor care au participat fiind în creştere. În ciuda feedback-ului pozitiv, numărul vizitatorilor este totuşi sub cel aşteptat de organizatori.

"În prezent avem 39.000 de vizitatori, azi sosind cei mai mulţi pentru a participa la Prodigy. Sunt 1.500 de corturi acum în campusul din Peninsula. Noi aşteptam în jur de 50.000 sau 60.000 de vizitatori. Soldul final al evenimentului depinde de prezenţa din această seară. Dacă numărul vizitatorilor va ajunge la 60.000, profitul festivalului, balanţa profituri/cheltuieli va ajunge la zero, şi nu vom ieşi în pierdere" a spus reprezentatntul organizatorilor, cu un ton amar, adăugând că "avem nevoie de un miracol să nu ieşim pe zero".

Întrebaţi dacă, în aceste condiţii, festivalul se va mai organiza şi la anul, directorii Coke Live Peninsula au spus că este prematur să răspundă la această întrebare, dar şi-au declarat dedicarea şi ataşamentul pentru acest eveniment. "Iubim acest festival şi nici până acum nu l-am făcut pentru bani. Suntem optimişti în ce priveşte soarta acestui eveniment dedicat tinerilor. Avem însă nevoie de discuţii suplimentare cu autorităţile locale şi sponsorii pentru a identifica cauzele şi nevoile viitoare", au declarat ei.

Un număr considerat "straniu" de organizatori a fost cel al vizitatorilor din judeţul Mureş, doar 1.000 de persoane, respectiv 11-12% dintr-un judeţ cu o populaţie de 150.000 de locuitori.

În schimb, comparativ cu alţi ani, a crescut numărul participanţilor din ţară - peste 40% dintre vizitatori fiind din afara Transilvaniei - majoritatea locurilor de cazare fiind ocupate. "Festivalul este un lucru pozitiv pentru Târgul Mureş, doar că tinerii din oraş nu participă", au spus ei.

În ciuda gustului uşor amar, organizatorii festivalului au încheiat într-o notă optimistă remarcând feedback-ul pozitiv primit de la trupe precum Nine Inch Nails care au declarat că s-au simţit minunat în faţa publicului din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici