"Arca lui Noe", campania menită să salveze animalele sălbatice din România, la Institutul Oncologic

"Arca lui Noe", o campanie de sensibilizare a clasei politice şi a opiniei publice privind protejarea animalelor sălbatice din România, precum râşii, cerbii şi urşii, lansată în 2012, continuă cu expoziţia permanentă de fotografii cu fauna salbatică vernisată la Institutul Oncologic din Bucureşti.

237 afișări
Imaginea articolului "Arca lui Noe", campania menită să salveze animalele sălbatice din România, la Institutul Oncologic

"Arca lui Noe", campania menită să salveze animalele sălbatice din România, la Institutul Oncologic (Imagine: Facebook)

Expoziţia a fost vernisată recent la secţia de oncopediatrie a Institutului Oncologic Bucureşti. La eveniment au participat Monica Dragomir, şefa secţiei de oncologie pediatrică, Cristian Lascu, Editor at Large la revista National Geographic România, medici, membri ai proiectului Arca şi copiii cărora le este destinat acest proiect.

"Cel mai important lucru este că am reuşit să aducem un strop de bucurie în sufletele acestor copii atât de încercaţi de soartă. Sper că acest gen de acţiuni să continue şi în alte locaţii asemănătoare", a declarat Cristian Lascu.

"Mă bucur că animalele copilăriei noastre au ajuns să populeze pereţii acestui institut. Îmi doresc ca micii chiriaşi ai institutului să ajungă sănătoşi acasă, cât mai repede, şi, până atunci, sper ca aceste imagini să-i relaxeze şi să-i facă să viseze din nou. Mulţumesc tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui eveniment şi, în special, fotografilor care ne-au cedat gratuit drepturile de autor ale imaginilor", a spus Marian Bălăşoiu, managerul proiectului Arca şi business development manager în cadrul Dr. Reddy's România, care sprijină realizarea acestui proiect.

Proiectul "Arca lui Noe", menit să sensibilizeze opinia publică în privinţa biodiversităţii României - patrimoniu natural unic - şi să propună soluţii concrete de protejare eficientă a mediului său natural, a fost lansat în 2012, de National Geographic.

Proiectul este iniţiat de Silviu Matei, fotoreporter la Mediafax Group şi absolvent de cursuri de fotojurnalism şi wildlife la Westwood College, SUA, Costas Dumitrescu, absolvent de regie şi fotograf profesionist, Silviu Petrovan, PhD în biologie la Universitatea Hull, Marea Britanie, Cristian Lascu, speolog şi jurnalist la revista National Geographic România, şi Marian Bălăşoiu, absolvent de medicină şi manager al proiectului "Arca lui Noe".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici