Arhiepiscopul din Milano dă sfaturi duhovniceşti pe YouTube

Arhiepiscopul din Milano, cardinalul Dionigi Tettamanzi, răspunde în fiecare săptămână întrebărilor publicului prin intermediul unor videoclipuri publicate pe site-ul YouTube.

77 afișări
Imaginea articolului Arhiepiscopul din Milano dă sfaturi duhovniceşti pe YouTube

Arhiepiscopul din Milano dă sfaturi duhovniceşti pe YouTube

"Primul videoclip, publicat pe site acum patru săptămâni, a fost vizionat de peste 65.000 de ori, în principal de internauţi italieni, dar şi de utilizatori din Austria sau Spania", a declarat părintele David Milani, purtătorul de cuvânt al cardinalului Tettamanzi.

Cele mai multe dintre întrebările internauţilor se referă la botez, temă aleasă de dioceză pentru perioada postului Paştelui.

"De ce cei botezaţi sunt numiţi fii lui Dumnezeu?" sau "Botezul exista în perioada lui Iisus?" sunt întrebările cele mai frecvente care i-au fost adresate cardinalului Tettamanzi.

"Am ales să lansăm această iniţiativă pe YouTube, un site generalist laic, pentru a permite publicului larg să beneficieze de sfaturile religioase ale cardinalului Tettamanzi", a mai spus Milani, precizând că arhiepiscopul a primit aproximativ 400 de întrebări.

Purtătorul de cuvânt al cardinalului a mai declarat că iniţiativa a fost foarte bine primită de Biserica Catolică, mai ales de preoţii din dioceza din Milano.

Videoclipurile, care durează aproximativ zece minute, sunt publicate pe internet în fiecare vineri. Ultimul dintre ele va fi publicat pe 14 martie, înainte de începutul Săptămânii Sfinte, care precede sărbătoarea Paştelui, pe care catolicii o vor celebra anul acesta pe 23 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici