Arma căpitanului Kirk din "Star Trek", vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari

Arma căpitanului Kirk - denumită "phaser" - din îndrăgitul serial de televiziune din anii 1960 "Star Trek" a fost vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari, sâmbătă, la Los Angeles, au anunţat reprezentanţii casei Julien's Auctions, citaţi de Reuters.

142 afișări
Imaginea articolului Arma căpitanului Kirk din "Star Trek", vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari

Arma căpitanului Kirk din "Star Trek", vândută la licitaţie cu 231.000 de dolari

Phaser-ul, realizat la cererea creatorului "Star Trek" Gene Roddenberry, pentru actorul William Shatner, interpretul căpitanului Kirk în acest serial TV, era estimat la aproximativ 50.000 de dolari, însă a depăşit de peste patru ori aşteptările specialiştilor.

Printre celelalte obiecte "extraterestre" scoase la vânzare în această licitaţie, cu o durată de două zile, s-au aflat un "dispozitiv de supraveghere a extratereştrilor" aflat la bordul navei spaţiale Nostromo din filmul "Alien" (1979), vândut cu 10.625 de dolari, şi un costum complet de astronaut purtat de Anubis, interpretat de Carlos Lauchu în filmul "Stargate" (1994), care s-a vândut cu 16.250 de dolari, depăşind de peste trei ori estimările.

O arhivă cu autografe acordate de actori şi cineaşti recompensaţi cu premiul Oscar s-a vândut cu 15.625 de dolari, iar o maşină Imperial Crown din 1966, denumită "Black Beauty" şi fabricată pentru filmul "Viespea verde" (2011), a fost achiziţionată cu 46.875 de dolari.

Epoca de aur de la Hollywood a fost şi ea bine reprezentată la acea licitaţie. Pelerina purtată de Claudette Colbert în filmul "Cleopatra", regizat în 1934 de Cecil B. DeMille, s-a vândut cu 5.625 de dolari, în timp ce o pălărie purtată de un "munchkins" în filmul "Vrăjitorul din Oz" din 1939 s-a vândut cu 15.000 de dolari.

Costumul purtat de Christopher Reeves în "Superman IV" a fost achiziţionat cu 25.000 de dolari.

Obiecte care au aparţinut sau au avut legătură cu Marilyn Monroe continuă să atragă interesul colecţionarilor, la 50 de ani de la moartea actriţei: o cămaşă de noapte s-a vândut cu 15.000 de dolari, un sutien din "Unora le place jazzul" s-a vândut cu 28.125 de dolari şi o rochie de cocktail purtată de artistă a fost achiziţionată cu 25.000 de dolari, depăşind de patru ori estimările.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici