Arma de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie. Preţul de pornire: 12.000 de euro

Arma de vânătoare, fabricată în 1933 la comanda şefului Legaţiei Regale a României la Tirana, pentru Regele Carol II, confiscată şi modificată apoi pentru Nicolae Ceauşescu, va fi scoasă la licitaţie în data de 11 iulie, preţul de pornire fiind 12.000 de euro.

733 afișări
Imaginea articolului Arma de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie. Preţul de pornire: 12.000 de euro

Arma de vânătoare a lui Nicolae Ceauşescu, scoasă la licitaţie. Preţul de pornire: 12.000 de euro

Nicolae Ceauşescu era însoţit la vânătoare de un aghiotant care îi purta armele, printre ele dictatorul deţinând şi trei carabine duble expres, marca Holland &Holland.

Licitaţia Artmark din 11 iulie prezintă puşca de vânătoare Holland & Holland fabricată în 1933 la comanda şefului Legaţiei Regale a României la Tirana, pentru Regele Carol II, decorată cu aur, confiscată şi modificată apoi pentru Nicolae Ceauşescu.

”Puşca, având seria 505, este o armă de vânătoare funcţională, ce a fost comandată cu talpă din os, lunetă Zeiss şi ornamente ovale, din aur, cu cifra Regelui şi coroana regală. În prezent, puşca are elementele decorative metalice înlocuite cu unele din aur de 18K, cele două platini având inscripţia “Holland & Holland”, iar în partea inferioară a patului având un element metalic inscripţionat cu semnătura “N. Ceauşescu”. Greutatea totală a pieselor din aur depăşeşte 200 gr”, se arată într-un comunicat de presă.

Ceauşescu a obţinut 398 de medalii, precum şi o captură impresionantă: un mistreţ de peste 300 de kg. Ultima partidă de vânătoare a dictatorului a avut loc în 10 decembrie 1989.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici