Armata rusă înlocuieşte ţigările cu caramelele

Militarii ruşi vor fi, în curând, privaţi de raţiile lor de tutun, dar vor primi, în schimb, caramele, potrivit declaraţiilor viceministrului Apărării, Dmitri Boulgakov.

15 afișări
Imaginea articolului Armata rusă înlocuieşte ţigările cu caramelele

Armata rusă înlocuieşte ţigările cu caramelele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În noile raţii de alimente pentru soldaţi nu vor mai fi incluse ţigările. Vom înceta să achiziţionăm ţigări pentru forţele armate, înlocuindu-le cu caramele şi zahăr", a declarat viceministrul.

Oficialul a precizat că nu este vorba de interzicerea fumatului printre militari, aceştia putând să-şi cumpere singuri ţigări, de la magazine.

"Dacă vrei sa fumezi, fumează. Dacă nu vrei, mănâncă bomboane", a mai spus Dmitri Boulgakov.

Acesta nu a precizat dacă este vorba de o măsură de sănătate publică sau de una economică. Guvernul rus s-a pregătit de reduceri substanţiale din bugetul pentru 2010 pentru a face faţă crizei economice, iar Ministerul Apărării trebuie să se pregătească pentru reduceri majore, potrivit presei ruse.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici