Ascultă Smart Radio | 45 de ani de la prima piesă ABBA intrată între primele zece hituri în SUA

Trupa ABBA a ajuns pentru prima dată între primele zece hituri ale clasamentelor americane pe 6 august 1974, cu piesa ”Waterloo”, care a intrat pe locul şase în US top 10 hit, a anunţat marţi Smart Radio, păstrând un loc special pentru muzica trupei în playlistul zilei.

1194 afișări
Imaginea articolului Ascultă Smart Radio | 45 de ani de la prima piesă ABBA intrată între primele zece hituri în SUA

Ascultă Smart Radio | Trupa ABBA a ajuns pentru prima dată între primele zece hituri în SUA pe 6 august 1974

Piesa ”Waterloo” a fost scrisă special pentru a concura la ediţia din 1974 a concursului Eurovision. Decizia a fost luată după ce trupa ABBA a încheiat selecţia naţională din Suedia pe locul trei.

Titlul original al melodiei era ”Honey Pie”. Cei de la ABBA au menţionat piesa "See My Baby Jive" a trupei glam-rock britanice Wizzard ca o influenţă majoră asupra compoziţiei.

Chiar şi după ce a înregistrat varianta cunoscută, membrii trupei au ezitat între înscrierea piesei şi o altă compoziţie, "Hasta Mañana". A fost ales "Waterloo" pentru că avea partituri egale pentru ambele vocaliste din trupă, Agnetha Fältskog şi Anni-Frid Lyngstad. "Hasta Mañana" era cântat numai de Fältskog.

În luna aprilie, piesa celor de la ABBA a câştigat concursul Eurovision 1974, devansând cu şase puncte cântecul ”Si”, interpretat de Gigliola Cinquetti, reprezentanta Italiei. Spre deosebire de alte melodii câştigătoare ale Eurovisionului, ”Waterloo” a intrat şi în topurile din afara Europei, în afară de cele americane, şi clasamentele din Australia, Canada sau Noua Zeelandă menţionând succesul suedezilor.

Piesele celor de la ABBA se regăsesc pe 6 august la Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici http://www.smartradio.ro/

Taguri:
waterloo,
abba,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici