Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au rămas fără toaletă

Singurele toalete principale de pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), situate pe modulul rusesc Zvesda, s-au defectat, iar o piesă de schimb va fi transportată cu naveta Discovery, care va fi lansată sâmbătă, a indicat, miercuri, NASA.

20 afișări
Imaginea articolului Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au rămas fără toaletă

Astronauţii de pe Staţia Spaţială Internaţională au rămas fără toaletă

Cei trei ocupanţi ai avanpostului orbital, doi ruşi şi un american, au fost nevoiţi să folosească toaleta de urgenţă de pe naveta Soyuz, conectată la Staţie şi care serveşte de vehicul de evacuare de urgenţă, a precizat Nicole Cloutier, purtător de cuvânt al Centrului spaţial Johnson din Houston, Texas.

"Nu este vorba cu adevărat de o urgenţă (...) pentru că, în afară de toaletele de pe Soyuz, mai există şi alte opţiuni dacă astronauţii au nevoi presante", a mai spus aceasta, referindu-se la sacii individuali pentru recoltarea urinei şi a excrementelor.

Cei trei astronauţi, Serghei Volkov, comandant al expediţiei, şi inginerii de zbor Oleg Kononenko şi Garrett Reisman au reuşit să realizeze un sistem provizoriu pentru a putea utiliza toaleta principală, a spus Nicole Cloutier.

Naveta spaţială Discovery, care urmează să fie lansată sâmbătă spre ISS pentru a livra modulul principal al laboratorului japonez Kibo, va transporta şi o piesă de schimb rusească pentru repararea toaletelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici