Au fost anunţaţi nominalizaţii la Rock and Roll Hall of Fame în 2013. Cine a intrat pe lista de 15

La Ceremonia de includere în Rock and Roll Hall of Fame, care va avea loc în 2013, la Los Angeles, în luna aprilie, au fost nominalizaţi 15 artişti, unii fiind în această ipostază pentru a şasea oară.

249 afișări
Imaginea articolului Au fost anunţaţi nominalizaţii la Rock and Roll Hall of Fame în 2013. Cine a intrat pe lista de 15

Au fost anunţaţi nominalizaîii la Rock and Roll Hall of Fame în 2013. Cine a intrat pe lista de 15 (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Cântăreaţa Donna Summer, trupele Deep Purple şi Rush şi grupurile Kraftwerk şi Public Enemy se regăsesc pe lista lungă a celor 15 artişti nominalizaţi spre a fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame în anul 2013, informează bbc.co.uk.

Aceasta este pentru a şasea oară când cântăreaţa de muzică disco Donna Summer, decedată în luna mai, la vârsta de 63 de ani, este propusă pentru a fi inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Pe lista lungă a celor 15 artişti nominalizaţi spre includere se mai află Deep Purple, Rush, Randy Newman, Kraftwerk, Procol Harum şi Public Enemy.

Peste 600 de specialişti din industria muzicală vor vota pentru a-i alege pe artiştii care vor fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame. Numele acestora vor fi anunţate în luna decembrie.

Pentru a fi incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, ei trebuie să îşi fi lansat single-ul sau albumul de debut în urmă cu cel puţin 25 de ani - adică nu mai târziu de anul 1987.

Ceilalţi artişti de pe lista lungă a propunerilor din acest an sunt The Paul Butterfield Blues Band, grupul disco Chic, chitaristul Albert King, grupul de fete The Marvelettes, trupa funk The Meters şi trupa hip-hop NWA.

Trupele rock feminine Joan Jett and the Blackhearts şi Heart se regăsesc şi ele pe această listă, pe care au fost nominalizate şi anul trecut.

Pentru prima dată, publicul va putea să voteze alături de profesioniştii din industria muzicală.

Voturile publicului, exprimate pe site-ul revistei Rolling Stone, vor contribui la reducerea numărului de artişti propuşi pentru a obţine o listă cu cinci candidaţi. Această selecţie va conta la fel de mult ca buletinele de vot ale celor 600 de profesionişti din industria muzicală.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici