Autoportretul lui Amy Winehouse, pictat cu propriul sânge, vândut la licitaţie. Care este suma plătită pentru tablou - FOTO

Un autoportret pe care Amy Winehouse l-ar fi pictat cu propriul sânge, împreună cu bunul ei prieten Pete Doherty, a fost vândut cu 56.000 de dolari la o licitaţie organizată vineri seară la Londra.

422 afișări
Imaginea articolului Autoportretul lui Amy Winehouse, pictat cu propriul sânge, vândut la licitaţie. Care este suma plătită pentru tablou - FOTO

Autoportretul lui Amy Winehouse, pictat cu propriul sânge, vândut la licitaţie. Care este suma plătită pentru tablou (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Tabloul, realizat în colaborare de cei doi artişti, se intitulează "Ladylike", informează contactmusic.com.

Cântăreţul şi artistul britanic Pete Doherty, cunoscut ca fost solist al trupei Libertines, dar şi pentru relaţia pe care a avut-o cu topmodelul Kate Moss, a expus la începutul anului, la Cob Gallery din Londra, o întreagă colecţie de astfel de lucrări, realizate printr-o tehnică pe care el o numeşte "împroşcare arterială".

Expoziţia a cuprins şi alte obiecte personale ale rockerului britanic, inclusiv chitare şi jurnale.

Doherty a declarat într-un interviu pentru cotidianul britanic The Independent că a încurajat-o pe Amy Winehouse să picteze cu propriul sânge, însă opera nu a fost apreciată de tatăl acesteia, Mitch.

"Era la telefon cu tatăl ei când a făcut asta (autoportretul n.r.). A spus: «Tată, sunt cu Pete care mă pune să desenez cu sângele meu». Nu prea mă plăcea tatăl ei", a spus Doherty.

Autoportretul "Ladylike" a fost vândut cu 56.000 de dolari - o sumă mult mai mică decât preţul la care a fost estimat (128.000 de dolari).

O parte din încasările obţinute în urma acestei licitaţii va fi donată Fundaţiei Amy Winehouse, o asociaţie de caritate înfiinţată după tragica dispariţie a cântăreţei, decedată în vara anului trecut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici