Prima pagină » Life-Inedit » „Avatar”, criticat în termeni duri de Vatican

„Avatar”, criticat în termeni duri de Vatican

Filmul "Avatar", de James Cameron, a fost criticat în termeni duri într-un articol publicat în L'Osservatore Romano, publicaţia oficială a Vaticanului, unde a fost calificat drept "o dulcegărie sentimentală", informează variety.com.
12 ian. 2010, 14:09, Life-Inedit

Filmul „Avatar„, o peliculă 3D regizată de James Cameron, a avut premiera la Vatican sâmbătă seară, la Auditorium Conciliazione, din apropiere de Catedrala Sf. Petru.

Acelaşi articol califică acţiunea din filmul lui Cameron drept „insipidă”.

„Concentrându-se pe recrearea universului fantastic de pe Pandora, filmul spune doar o poveste, fără o explorare în profunzime a subiectului”, se afirmă în articolul publicat în L’Osservatore Romano.

Autorii aceluiaşi articol deplâng faptul că, „deşi există tehnologii încântătoare din belşug, filmul prezintă prea puţine emoţii umane autentice„.

Vatican Radio, care emite în lumea întreagă, critică filmul „Avatar” pentru faptul că „promovează acele pseudo-doctrine ce au făcut ca ecologia să devină religia noului mileniu„.

În ultimii ani, presa din Vatican a comentat tot mai mult cultura pop, adeseori criticând anumite filme, precum „Codul lui Da Vinci”, considerat la vremea lansării lui o potenţială ameninţare pentru interesele Bisericii catolice.

Recent, însă, într-un articol publicat în L’Osservatore Romano, editorii de la Vatican au lăudat serialul „Familia Simpson”, cu ocazia celei de-a 20-a aniversări a celebrei producţii animate de televiziune, pentru „stilul realist şi inteligent în care este scris”.

Filmul „Avatar” va rula în Italia începând de vineri, în 800 de săli de cinematograf.

„Avatar”, cel mai recent film al lui James Cameron, lansat la 12 ani după succesul înregistrat cu „Titanic” (1997) – devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei (1,8 miliarde de dolari) -, a ajuns deja pe poziţia a doua a box office-ului mondial, cu încasări totale de 1,3 miliarde de dolari.