"Avatar", recompensat cu trei Empire Awards

Filmul SF 3D "Avatar", de James Cameron, a primit, duminică seară, trei trofee la gala Empire Film Awards, care a avut loc la Londra, informează bbc.co.uk.

13 afișări
Imaginea articolului "Avatar", recompensat cu trei Empire Awards

"Avatar", recompensat cu trei Empire Awards

Într-o seară în care au fost preferate peliculele SF şi fantasy, "Avatar" s-a impus la categoria "cel mai bun film", James Cameron a fost desemnat cel mai bun regizor, iar Zoe Saldana, ce face parte din distribuţia lungmetrajului, s-a impus la categoria "cea mai bună actriţă".

Christoph Waltz, premiat la începutul lunii cu Oscar pentru rolul din "Ticăloşi fără glorie", de Quentin Tarantino, a primit premiul Empire la categoria "cel mai bun actor".

"Harry Brown" a fost desemnat cel mai bun film britanic, "In The Loop" s-a impus la categoria "cea mai bună comedie" şi filmul suedez "Let The Right One In" a triumfat la categoria "cel mai bun horror". Totodată, "Star Trek: Un nou început", în regia lui J.J. Abrams, a fost desemnat cel mai bun film SF/ fantasy.

Actorul britanic Ian McKellen, care a jucat în trilogia "Stăpânul inelelor" şi în filmele din seria "X-Men", a fost recompensat cu premiul Empire Icon.

În cadrul aceleiaşi gale, Jude Law, care a putut fi văzut recent pe marile ecrane în rolul doctorului Watson din filmul "Sherlock Holmes", regizat de Guy Ritchie, a fost recompensat cu premiul Empire Hero.

Gala Empire Awards, organizată la Grosvenor House Hotel din Londra, a fost prezentată de actorul de comedie irlandez Dara O'Briain.

Nominalizările şi câştigătorii fiecărei categorii au fost desemnaţi prin voturile exprimate online de cititorii revistei Empire, dedicată industriei cinematografiei.

Avatar - Trailer de pe tare.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici