Aventurile lui Edward Snowden vor fi transpuse pe marele ecran de studiourile Sony

Cartea lui Glenn Greenwald despre dezvăluirile făcute de Edward Snowden despre spionajul american va fi adaptată pentru marele ecran de studiourile Sony, care au anunţat miercuri că au cumpărat drepturile de autor aferente acestui volum.

151 afișări
Imaginea articolului Aventurile lui Edward Snowden vor fi transpuse pe marele ecran de studiourile Sony

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Michael Wilson şi Barbara Broccoli, doi producători de renume, care au lansat numeroase filme din seria "James Bond", au misiunea de a transpune pe marele ecran cartea scrisă de britanicul Glenn Greenwald intitulată "No Place to Hide". Potrivit studiourilor Sony, acest proiect va fi "un film politic care se va adresa spectatorilor de astăzi".

Dezvăluirile explozive făcute de fostul angajat al NSA (Agenţia Naţională de Securitate din Statele Unite/ National Security Agency) "au ridicat numeroase întrebări despre rolul guvernului în protejarea cetăţenilor şi despre echilibrul dintre apărarea securităţii naţionale şi libertăţile individuale", a declarat Doug Belgrad, preşedintele studiourilor Columbia Pictures, deţinute de grupul Sony.

Glenn Greenwald, care a scris în iunie 2013 despre primele dezvăluiri făcute de Edward Snowden în cotidianul britanic The Guardian, consideră că producătorii de la Sony s-au remarcat în trecut prin "adaptările lor cinematografice nuanţate, inspirate din fapte petrecute în viaţa reală".

"Am fost mult influenţat de filmele politice pe care le-am văzut în tinereţe şi mă bucur că voi avea şansa de a participa la acest proiect care îi va seduce pe cinefili", a adăugat el.

Romanul său "No Place to Hide" a fost lansat marţi simultan în 20 de ţări.

Americanul Edward Snowden, sursa unor multiple dezvăluiri despre NSA, a obţinut în august 2013 statutul de refugiat în Rusia, pentru o perioadă de un an, după ce a petrecut peste o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova.

Fostul consultant al NSA, căruia autorităţile americane i-au retras paşaportul, nu a mai apărut în public din momentul în care a obţinut azil în Rusia. El este acuzat în Statele Unite de spionaj şi furt de documente oficiale.

Edward Snowden a acuzat NSA că exploatează datele personale ale utilizatorilor Google, Facebook, Skype şi altor companii. Potrivit altor documente publicate, Statele Unite au monitorizat conversaţiile telefonice ale unui număr de 35 de lideri din lume, inclusiv ale cancelarului german Angela Merkel, iar agenţia britanică GCHQ (Government Communications Headquarters) a fost acuzată de interceptarea a milioane de conversaţii video pe Yahoo!, în cadrul unor operaţiuni de supraveghere masive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici