Bacteria care “naşte” aur, descoperită de cercetătorii australieni

Oamenii de ştiinţă australieni au descoperit o bacterie care este inplicată activ în ciclul formării metalelor rare şi preţioase, aşa cum este aurul.

22 afișări
Imaginea articolului Bacteria care “naşte” aur, descoperită de cercetătorii australieni

Bacteria care “naşte” aur, descoperită de cercetătorii australieni (Imagine: descopera.ro)

Potrivit lui Frank Reith, lider de cercetare al Universităţii din Adelaide, cu mai mulţi ani în urmă bacteriile metalo-rezistente Cupriavidus metallidurans au fost descoperite pe fragmentele de aur extrase din două mine australiene aflate la 3.500 kilometri depărtare una de cealaltă, în New South Wales respectiv în nordul Queensland.

Citeşte mai multe despre bacteria care "naşte" aur pe descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici