Bancnotele Simpsons păcălesc cumpărătorii englezi

Autorităţile britanice din domeniul schimburilor comerciale îi atenţionează pe cumpărători şi pe vânzători să nu confunde bancnotele reale, care poartă chipul reginei, cu cele false, inscripţionate cu imaginea lui Homer Simpson sau a fotbalistului Alan Shearer, informează Sky News.

5 afișări
Imaginea articolului Bancnotele Simpsons păcălesc cumpărătorii englezi

Bancnotele Simpsons păcălesc cumpărătorii englezi

Într-adevăr, Homer ar putea ajunge în mâinile nepotrivite. Deşi bancnotele nu au valoare, poliţiştii sunt îngrijoraţi că hârtiile de 20 de lire sterline ar putea fi puse în circulaţie şi luate drept autentice.

Sute de bancnote false au fost confiscate în oraşul Gateshead, iar vânzătorului i-a fost dat un avertisment verbal.

Ofiţeri ai poliţiei comerciale au declarat că aspectul şi textura bancnotelor se apropie foarte mult de cele ale bancnotelor veritabile, singura diferenţă fiind că imaginea reginei a fost înlocuită cu o varietate de chipuri, printre care Michael Owen şi Shearer - staruri ale echipei de fotbal Newcastle United, actori şi personaje de film animat cum ar fi Bart şi Homer Simpson.

Consiliul local din Gateshead îi atenţionează pe vârstnici, pe cei cu probleme de vedere şi pe comercianţi să examineze cu grijă toate bancnotele, despăturindu-le înainte de a le accepta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici