Barack Obama, după un exces culinar: Să nu-i spuneţi nimic lui Michelle

La două zile după o serie de analize medicale care au relevat un nivel al colesterolului puţin peste limita normală, preşedintele american Barack Obama s-a dedat unui mic exces culinar, marţi, într-un restaurant din statul Georgia, cerându-le martorilor să nu îl "denunţe" soţiei sale, Michelle.

56 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, după un exces culinar: Să nu-i spuneţi nimic lui Michelle

Barack Obama, după un exces culinar: Să nu-i spuneţi nimic lui Michelle (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Să nu-i spuneţi nimic lui Michelle", a glumit preşedintele american, într-un mic restaurant cu specific tradiţional din oraşul Savannah, al cărui meniu este alcătuit din pui fript, piure şi budincă cu afine sau banane.

"Nu vreau să mi se facă morală în legătură cu colesterolul meu", a adăugat Barack Obama, însoţit la masă de alte opt persoane, care au degustat aceste preparate tradiţionale din sudul Statelor Unite ale Americii.

Barack Obama, în vârstă de 48 de ani, a efectuat, duminică, un set de analize medicale într-un spital militar. Medicul său a declarat că preşedintele american "are o stare de sănătate excelentă şi este apt de muncă", chiar dacă "ar trebui că îşi continue eforturile pentru a renunţa la fumat" şi să îşi modifice regimul alimentar pentru a scădea nivelul colesterolului "rău" (LDL), în prezent de 138, sub limita maximă admisă de 130 de unităţi.

Luni, presat de întrebările adresate de presa americană, pasionată de acest subiect, Robert Gibbs, purtătorul său de cuvânt, a recunoscut că preşedintele Obama s-a lăsat tentat de multe ori de deserturile delicioase preparate de bucătarii de la Casa Albă şi că, în viitor, va trebui să îşi limiteze consumul de dulciuri.

Analizele efectuate duminică au reprezentat primul control medical complet pe care preşedintele american l-a efectuat de la debutul mandatului său. Medicul preşedintelui a recomandat un nou control medical în august 2011, când Barack Obama va împlini vârsta de 50 de ani.

Barack Obama a vizitat statul american Georgia pentru a susţine cauza izolaţiilor termice ale locuinţelor, considerate o soluţie de economisire a energiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici