Beija-Flor, campioana şcolilor de samba la Carnavalul de la Rio 2018, cu o paradă care i-a criticat pe politicienii corupţi

Şcoala de samba Beija-Flor s-a impus, miercuri seară, la Carnavalul de la Rio de Janeiro (9 - 13 februarie), cu o paradă care i-a criticat pe politicienii corupţi, prezentaţi ca şobolani cu serviete umplute cu bani, informează AFP.

410 afișări
Imaginea articolului Beija-Flor, campioana şcolilor de samba la Carnavalul de la Rio 2018, cu o paradă care i-a criticat pe politicienii corupţi

Beija-Flor, campioana şcolilor de samba la Carnavalul de la Rio 2018

Anunţul privind şcoala de samba câştigătoare a provocat o explozie de bucurie în rândul fanilor îmbrăcaţi în alb şi albastru de pe Sambadrom.

Aceasta este a 14-a oară când şcoala de samba Beija-Flor este desemnată campioana Carnavalului de la Rio.

Superstarul travestit Pabllo Vittar a defilat alături de celebra şcoală de dans, în zorii zilei de marţi, în încercarea de a atrage atenţia asupra tuturor formelor de intoleranţă şi discriminare, inclusiv sexuală.

Organizaţia Grupo Gay din Brazilia a anunţat, în ianuarie, că, în 2017, au fost asasinate 387 de persoane din rândul comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), cu 30% mai multe decât în anul anterior.

Pe locul al doilea s-a situat şcoala de samba Paraiso do Tuiti, care l-a criticat direct pe preşedintele brazilian, Michel Temer, comparat în timpul defilării cu un vampir. Potrivit mai multor sondaje, Temer, al cărui guvern a fost implicat în numeroase scandaluri de când acesta a preluat puterea, în 2016, este cel mai puţin popular preşedinte din istoria Braziliei.

Defilarea celor 13 şcoli de samba de la carnavalul din Rio de Janeiro 2018 a debutat duminică seară, cu o abundenţă de pene şi paiete, dar şi cu mesaje politice ce denunţau corupţia, violenţele şi sărăcia care afectează Brazilia, şi a continuat luni.

Un juriu format din 36 de persoane a evaluat defilările pe criterii foarte exacte, de la calitatea muzicii la decoraţiuni şi temă alese. Munca unui an întreg a şcolilor este judecată pe parcursul unei defilări care durează mai puţin de o oră.

La defilări au participat aproximativ 3.000 de dansatori, iar pe Sambadrom s-au adunat circa 72.000 de spectatori.

Una dintre scenele prezentate de şcoala Beija Flor a fost foarte impresionantă, cu imagini din viaţa de zi cu zi din "favelas": răpiri, focuri de armă şi trupul unui copil într-un sicriu, cu mesajul "încă o fărâmă de speranţă pierdută".

Brazilia, cea mai mare ţară din America Latină, a trecut prin cea mai gravă perioadă de recesiune din istoria sa. Numărul crimelor violente este în creştere, iar politica este marcată de corupţie şi lipsa unor lideri eficienţi.

Anul trecut, câştigătoare ale defilării au fost, ex-aequo, şcolile de samba Mocidade şi Portela.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici