Bere roşie, cu miere şi portocale sau rusească la primul festival de bere artizanală din Timişoara

Bere roşie, cu ghimbir, miere şi portocole sau bere rusească, cu 12% alcool, sunt doar câteva dintre băuturile care pot fi gustate în cadrul primului festival internaţional de bere artizanală din Timişoara, care are loc în acest sfârşit de săptămână, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1306 afișări
Imaginea articolului Bere roşie, cu miere şi portocale sau rusească la primul festival de bere artizanală din Timişoara

Bere roşie, cu miere şi portocale sau rusească la primul festival de bere artizanală din Timişoara

De asemenea, un producător de bere artizanală din Cluj-Napoca oferă spre vânzare bere roşie, cu 5% alcool.

“Suntem o mică berărie din Cluj-Napoca, în 2011 am început activitatea, iar de un an producem bere şi la sticlă, îmbutelim. Avem cinci tipuri de bere, dintre care una roşie, cu ghimbir. Este o bere tipic belgiană, iar în România începe lumea să o descopere. De fapt, în general, berea artizanală începe acum lumea să o descopere şi constantă că e altceva. La berea roşie folosim două tipuri de malţ, două tipuri de hamei, o drojdie special, iar culoarea roşie o dă malţul. În cazul berii artizanale, tot procesul este natural, sunt doar ingrediente natural şi se respectă cu stricteţe cele 21 de zile perioada de maturare. Bei patru, cinci beri, eşti bine şi a doua zi, nu te balonează. Dioxidul de carbon e din fermentare naturală, este mult mai prietenos cu organismul. Preţurile sunt cuprinse între 10 şi 15 lei”, a explicat Florin Laza, producător de bere artizanală din Cluj-Napoca.

În cadrul festivalului internaţional de bere artizanală din Timişoara vor avea loc şi mai multe concerte pe scena amplasată în Parcul Rozelor, intrarea fiind liberă.

 
Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici