Big Ben rămâne monumentul preferat al britanicilor, la 150 de ani de la fabricarea sa

Big Ben, celebrul orologiu din turnul palatului Westminster, sediul Parlamentului britanic, simbol al oraşului Londra, care împlineşte, joi, 150 de ani de la fabricare, este monumentul preferat al britanicilor, potrivit rezultatelor unui sondaj.

2662 afișări
Imaginea articolului Big Ben rămâne monumentul preferat al britanicilor, la 150 de ani de la fabricarea sa

Big Ben rămâne monumentul preferat al britanicilor, la 150 de ani de la fabricarea sa

Printre monumentele preferate ale britanicilor, şase se găsesc în Londra, printre acestea numărându-se Parlamentul britanic, palatul Buckingham şi marea roată "London Eye", potrivit unui sondaj la care au participat 2.000 de adulţi.

Însă Big Ben s-a situat pe primul loc în topul monumentelor preferate ale britanicilor.

Ceasul, care cântăreşte 13 tone, a fost realizat pe 10 aprilie 1858 în topitoria de la Whitechapel, estul Londrei, însă abia la un an după a fost plasat în turnul palatului Westminster.

La câteva luni după instalare, ceasul a crăpat, dar a putut fi reparat şi a continuat să sune.

Big Ben îşi datorează numele creatorului său, Benjamin Hall, a cărui corpolenţă i-a adus acestuia porecla de "Big Ben" ("marele Ben").

Parlamentul de la Westminster va sărbători 150 de existenţă a ceasului în mai 2009.

Situl Stonehenge, situat în sud-vestul Marii Britanii, structură preistorică formată din patru ansambluri de pietre, a ocupat locul al doilea în topul monumentelor preferate ale britanicilor.

În acelaşi top au fost incluse turnul Blackpool şi castelul Edinburgh.

Studiul a fost comandat de Faithful+Gould, societate de consiliere pentru mari proiecte arhitecturale, cu ocazia aniversării naşterii lui Isambard Kingdom Brunel (1806 - 1869) care a realizat multe lucrări de artă, precum podul suspendat de la Clifton, Bristol.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici