Bill Clinton şi Bono, premiaţi pentru contribuţiile lor în domeniul politicii externe

Bill Clinton, Bono, bancherul Josef Ackermann şi generalul francez Stéphane Abrial, care asigură conducerea unuia dintre cele două comandamente supreme ale NATO, au fost premiaţi, miercuri, la Washington, pentru contribuţiile lor din domeniul politicii externe.

47 afișări
Imaginea articolului Bill Clinton şi Bono, premiaţi pentru contribuţiile lor în domeniul politicii externe

Bill Clinton şi Bono, premiaţi pentru contribuţiile lor în domeniul politicii externe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia dineului anual organizat de Atlantic Council, un institut de studii care promovează colaborarea transatlantică, Josef Ackermann, preşedintele consiliului de administraţie al Deutsche Bank, a mulţumit institutului pentru că "a avut curajul să premieze un bancher", el fiind recompensat cu Business Leadership Award 2010. În faţa celor câteva sute de participanţi la această gală, Ackermann a pledat pentru "reguli globale şi solide" în reformele financiare.

Puternic aplaudat, fostul preşedinte american Bill Clinton, recompensat cu International Leadership Award 2010 şi prezentat de solistul irlandez Bono drept "un tip extraordinar", a reamintit celor prezenţi numărul mare al naţiunilor de pe Glob care sunt interdependente. "Divorţul este exclus, asta este interdependenţa! Va trebui să ne acomodăm unii cu alţii în permanenţă", a declarat Clinton.

"Iată-l pe cel mai bun element francez transplantat în Virginia, de la Lafayette şi Rochambeau încoace", a declarat generalul James Mattis, fostul comandant suprem al NATO, prezentându-l pe succesorul său, generalul francez Stéphane Abrial, care a salutat iniţiativa preşedintelui Nicolas Sarkozy de a reintegra Franţa pe deplin în structurile NATO. Cei doi generali au fost recompensaţi cu Military Leadership Award 2010.

Prezentat de senatorul John McCain, Bono, solistul trupei U2, a lansat un apel de stimulare a dezvoltării globale. "Este mult mai inteligent şi mai economic să îţi faci prieteni astăzi decât să te aperi mâine de duşmani", a declarat rockerul irlandez, premiat cu Humanitarian Leadership Award 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici