Bill Gates va dona 33 de milioane de dolari luptei împotriva tuberculozei din China

Miliardarul american Bill Gates a anunţat, miercuri, că fundaţia lui va dona 33 de milioane de dolari asociaţiilor chineze care luptă împotriva tuberculozei, informează AFP.

11 afișări

Fundaţia pe care Bill Gates o conduce împreună cu soţia lui, Melinda, s-a angajat să colaboreze, timp de cinci ani, cu Ministerul chinez al Sănătăţii, pentru dezvoltarea unor metode avansate de diagnosticare şi tratare a acestei maladii, a explicat magnatul american, în timpul unei conferinţe pe tema tuberculozei, organizată la Beijing de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

"China ia foarte în serios problema tuberculozei, iar noi suntem foarte entuziasmaţi de ideea că vom putea să susţinem eforturile autorităţilor", a declarat Bill Gates, fostul patron al gigantului Microsoft.

Potrivit datelor OMS, China se confruntă în fiecare an cu 1,3 milioane de cazuri noi de tuberculoză, care reprezintă 15% din totalul cazurilor identificate la nivel mondial.

Prezentă alături de Bill Gates, directorul general OMS, Margaret Chan, a subliniat nevoie unor acţiuni rapide în faţa pericolului reprezentat de rădăcinile rezistente la antibiotice ale virusului tuberculozei.

Peste o jumătate de milion de noi cazuri de tuberculoză cauzată de rădăcinile rezistente la antibiotice ale acestui virus au fost identificate în 2007 în 55 de ţări.

În luna februarie, reprezentanţii societăţii civile şi a numeroase ONG-uri, reuniţi la Rio de Janeiro, cu ocazia celui de-al treilea Forum "The Stop TB Partnership", organizat în parteneriat cu OMS, au cerut guvernelor şi organizaţiilor de caritate din lumea întreagă să îşi ţină promisiunile făcute şi să aloce, în ciuda crizei mondiale, 44 de miliarde de dolari, până în 2015, pentru lupta împotriva acestei maladii.

Bill Gates este fondatorul companiei Microsoft, care deţine monopolul pe piaţa tehnologiilor electronice. Bill Gates s-a retras din funcţia de director executiv al companiei Microsoft, pentru a se concentra asupra acţiunilor de caritate organizate de Bill & Melinda Gates Foundation, care este cea mai mare organizaţie filantropică din lume.

Bill Gates a ocupat 15 ani, consecutiv, prima poziţie în clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume alcătuit de revista Forbes. În 2008, el a fost depăşit în acest clasament de miliardarul american Warren Buffett, proprietarul companiei de investiţii Berkshire Hathaway, dar a revenit pe prima poziţie în 2009, cu avere cifrată la 40 de miliarde de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici