Bill Murray a învăţat limba japoneză dintr-un ghid pentru flirturi

Actorul american Bill Murray a învăţat japoneza, în vederea pregătirii rolului din filmul "Rătăciţi printre cuvinte" (2003), de Sofia Coppola, memorând replici dintr-un ghid pentru flirturi în această limbă, pe care i le citea bucătarului dintr-un bar de sushi.

124 afișări
Imaginea articolului Bill Murray a învăţat limba japoneză dintr-un ghid pentru flirturi

Bill Murray (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Obişnuiam să merg în barurile de sushi cu o carte căreia îi dădusem titlul «Cum să flirtezi în japoneză». Era o carte mică, cu coperte cartonate, cu întrebări de genul «Putem merge pe bancheta din spate?», «Părinţii tăi ştiu despre mine?», «La ce oră te întorci acasă?»", a spus Bill Murray în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri de pe platforma online Reddit, potrivit contactmusic.com.

"Prin urmare întrebam bucătarul: «La ce oră te întorci acasă?», «Părinţii tăi ştiu despre mine?», «Putem merge pe bancheta din spate?»", ceea ce mă amuza teribil, dar, într-o zi, acesta m-a întrebat: "«Aţi vrea nişte ţipar proaspăt?», iar eu am răspuns că da. Aşa că bucătarul s-a întors cu un ţipar viu, apoi a dispărut în spatele unui paravan şi s-a întors în zece secunde cu un ţipar care nu mai era viu", a povestit Bill Murray.

Filmul "Lost in Translation/ Rătăciţi printre cuvinte", de Sofia Coppola, spune povestea lui Bob Harris (Bill Murray) şi a Charlottei (Scarlett Johansson), doi americani care se întâlnesc întâmplător la Tokyo. Bob este un actor care se află în oraş pentru a filma o reclamă la whiskey, în timp ce Charlotte este o tânără femeie care îl însoţeşte pe soţul ei, un fotograf dependent de muncă (Giovanni Ribisi). Neputând dormi, Bob şi Charlotte se întâlnesc într-o noapte în barul hotelului de lux unde sunt cazaţi, iar această întâlnire întâmplătoare se transformă în curând într-o prietenie surprinzătoare.

Pentru rolul lui Bob din acest film, Murray a fost nominalizat la premiul Oscar şi recompensat cu un Glob de Aur.

Actorul, în vârstă de 63 de ani, greu de convins să accepte un rol deoarece nu are un agent, a mai jucat rolul principal din "Steve Zissou: Cel mai tare de pe mare/ The Life Aquatic with Steve Zissou", regizat de Wes Anderson, selectat în competiţia oficială a Festivalului de la Berlin. Cel mai recent rol al său este în filmul "Eroii monumentelor/ The Monuments Men", de George Clooney, care va avea premiera în România pe 14 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici