Biserica unde este înmormântat Shakespeare ar putea fi închisă

Biserica unde este înmormântat William Shakespeare, situată în comitatul Warwickshire, din Marea Britanie, ar putea fi închisă din cauza temerilor privind siguranţa clădirii, care este în pericol de prăbuşire, a avertizat vicarul lăcaşului de cult, informează bbc.co.uk.

75 afișări
Imaginea articolului Biserica unde este înmormântat Shakespeare ar putea fi închisă

Biserica unde este înmormântat Shakespeare ar putea fi închisă

Biserica Holy Trinity din Stratford-upon-Avon se află deja în plin proces de restaurare. Reverendul Martin Gorick a declarat că dacă nu se investesc rapid 400.000 de lire sterline (438.300 de euro) într-un proiect major de renovare a acestei biserici, ce datează din secolul al XV-lea, atunci edificiul va fi închis în mai puţin de cinci ani.

Gorick a adăugat că acesta este "cel mai rău scenariu", pe care toată lumea încearcă să îl evite.

Mormântul lui Shakespeare a fost restaurat în timpul reparaţiilor efectuate la acest lăcaş de cult.

Celebrul scriitor britanic a fost botezat la biserica Holy Trinity în aprilie 1564 şi a fost înmormântat tot acolo, după 52 de ani. Placa de marmură a cavoului său se află în altar şi este vizitată de mii de turişti în fiecare an.

Biserica, despre care unele surse susţin că există încă din 1210, a necesitat deja reparaţii în valoare de sute de mii de lire sterline, în special în zona acoperişului şi a porţiunilor erodate ale zidurilor.

Acest ultim proiect include renovarea fundaţiei care susţine cupola de sticlă de deasupra locurilor ocupate de credincioşi.

Biserica Holy Trinity îşi obţine fondurile din donaţiile vizitatorilor, iar sumele pentru restaurare sunt obţinute prin campanii caritabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici